Přeskočit na hlavní obsah

Knižní přírůstky: Prosinec 2012

Tak je za námi další měsíc. Měsíc prosinec. A to znamená, že jsou za námi Vánoce. Během Vánoc jsem si vynahradila ty měsíce říjen a listopad, kdy mi do knihovničky příliš knih nepřibylo. A těžko říct, kolik knížek mi v následujících měsících přibude - asi toho moc nebude. No, uvidíme. Ale dost už mých řečí, radši přejdeme k těm přírůstkům, ne? :)


Avšak než začnu svými dárky, které jsem pod stromečkem našla, mám tu ještě jednu knihu. Tou je Dědička od Amandy Hocking. Dědička je recenzní výtisk od internetového obchodu Livro.cz, se kterým jsem tento měsíc navázala spolupráci. Tímto bych chtěla za poskytnutí recenzního výtisku ještě jednou poděkovat. Na blogu byla na knihu již uveřejněna recenze.
Z těchto knížek mám asi největší radost! :) Jedná se o sérii Sedm Království od Kristin Cashore. Knihy jsou ve slovenštině, protože jak možná budete někteří vědět, u nás vyšla jen Výjimečná a pokračování jsme se nedočkali. Což mě vážně mrzí. Ale já ty knihy prostě chtěla mít doma. Takže jakmile jsem na stránkách Martinus.cz viděla všechny tři dohromady, objednala jsem si je jako dárek od dědy s babičkou. :) V objednávce byla i kniha Strach moudrého muže, ale ta bohužel ještě nedorazila. No, snad dorazí. :)
A na té druhé fotce můžete vidět, jak pěkné ilustrace jsou v Iskrivé! Moc jich není, ale jsou vážně pěkné a povedené. :)
Knihu Výnimočnou právě čtu a musím říct, že i ta slovenština se čte velmi dobře. Sice mi to jde trochu pomaleji, ale slovenština problém rozhodně není. :)
No nevypadá ta knížka skvěle? :D Na pohled je vážně krásná! A ta mapa je fakt skvělá a já jsem opravdu velmi ráda, že v knize je. K fantasy knihám se mapy hodí, s nimi se člověk během čtení trochu lépe orientuje. :)
Kniha je pak dárek od mé druhé babičky, i když jsem si ho vybrala sama - příbuzní neví co kupovat, tak většinou nechají mě a mou sestru, aby jsme si dárky vybraly samy. :) Na Jméno větru jsem už ohromně zvědavá a doufám, že se ke knize dostanu co nejdříve. Po všech těch nadšených ohlasech se na ni vážně těším! A také doufám, že druhý díl mi dojde co nejdříve. :)
Ták. A má sbírka od Richelle Mead je kompletní - aspoň co se týká jejích knih, které u nás vyšly. :) Takže na první fotce můžete vidět box Vampýrské akadamie. Z téhle série jsem zatím četla první dva díly, které nebyly špatné. A na ten zbytek jsem zvědavá. Tak uvidíme, jak se mi bude Vampýrská líbit. :) Nicméně teď, když vidím, jak krásné knížky mají Slováci, docela lituji, že nebydlím na Slovensku, protože tak krásné vydání bych taky brala. :D :)
Na druhé fotce jsou dva díly ze série Pokrevní pouta. Možná se divíte, proč jsem si knihy koupila, i když nemám přečtenou Vampýrskou? Nu, styl Richelle Mead mi sedí a Pokrevní pouta jsou obecně chválená. Navíc tam je Adrian a ten se mi moc zamlouval už v druhém dílu Vampýrské. Tak uvidíme. :)
A nakonec tam je čtvrtý díl ze série Sukuba. Sice jsem z této série četla jen první díl, ale ty další doma už mám, tak už si dokoupím i ten zbytek. :)
Další dva přírustky. Tentokrát pokračování sérií, které mám ráda a jejichž první díl jsem si už přečetla. :) Na Loviště od Patricie Briggs jsem zvědavá, protože Štvanice se mi líbila velmi! Tak uvidíme, jaká kniha bude. Už jenom ta obálka je prostě úžasná! Obdivuji toho umělce, který má na starosti obálky od paní Briggs, jsou vážně krásné. :)
Prohnaný pro mě bylo celkem velké překvapení tohoto roku. Knížku jsem si opravdu užila a jsem vážně ráda, že mám doma už i Proklatého. A nemůžu se dočkat, až se do knihy pustím! Atticus i Oberon jsou prostě úžasní a já se na ně fakt těším! :D :)
Ách, není ta obálka knihy Milion sluncí prostě úžasná? Sice není tak pěkná jako obálka knihy Loď mezi hvězdami, ale pořád je božská! A už se nemůžu dočkat obálky třetího dílu! :) A také se velmi těším na samotnou knihu, přestože první díl byl celkem uzavřený. Né každý je z pokračování nadšený, ale někteří ano. A já osobně doufám, že se zařadím mezi ty, kterým si kniha líbila. :)
A vedle je Poklad od Kathy Reichs, pokračování knihy Virus, která se mi velmi líbila. Tahle série pro mládež se mi zdá lepší než její knihy pro dospělé, aspoň co se týka těch, které jsem četla. :) Jediné co mě na knize mrzí, je obálka, která k prvnímu dílu absolutně nesedí. A přitom první díl má tak pěknou obálku! Doufám, že aspoň ta obálka třetího dílu bude sedět k té druhé. ^^
Pokud se nepletu, tohle jsou mé poslední přírustky za tento měsíc. :) Takže nalevo se nachází kniha Ten, kdo stojí v koutě. Tu si chci pořídit už celkem dlouho. Byla jsem rozhodnutá, že si ji koupím ve slovenštině, když jsem zjistila, že nakonec vyjde i u nás. A jsem moc ráda, že kniha u nás vyšla! :) Ale co mě na ní překvapilo, byla její velikost! Ona je to tak úžasně maličká knížka! :D A k tomu s drobným písmem. Je fakt roztomilá. Už se těším, až se do knihy pustím. :)
A vedle ní je dokonce ještě menší knížka! To je dárek od mé kamarádky k Vánocům. Nevím, jaká knížka Stín mrtvého bude a jak se mi bude líbit, ale popis děje vypadá zajímavě. A jelikož za sebou nemám moc českých autorů, určitě se nakonec na knihu mrknu. :)
A ještě tu mám nějaké dárky, které se týkají knih! :) Takže na první fotce můžete vidět mou novou záložku. Ta je perfektní! Líbí se mi ta sova i ta modrá barva. A na záložce je fajn, že jsou na ní magnetky, takže nehrozí, že by mi někde vypadla. :) Záložka je dárkem od kamaráda, za který jsem fakt ráda!
Na druhé fotce máme pár Hunger Games doplňků! Z těch mám ohromnou radost! Takže, reprodrozd uprostřed je dárek od mé sestry. Ta brož je skvělá! A vypadá přesně jako ta, kterou má ve filmu Katniss. Jen doufám, že se mi nijak brzo nezničí, i když nevím jestli ji budu nosit. Nicméně jsem za tenhle dárek vážně ráda. :)
A placky okolo, to je dárek od mé nejlepší kamarádky. Dost mě tím potěšila a vážně překvapila! Už se moc těším, až si placky připnu na tašku! :)
Ještě jsem k Vánocům dostala nové, vážně pěkné poličky! Ale bohužel jsem je zapomněla vyfotit a teď už je na to docela tma. Takžé... Někdy příště. I když to nakonec bude asi až při další Kouzelné knihovničce. ^^ :)

No, a ještě všechny knihy dohromady:
No není ta kupička krásná? :D Pokud správně počítám, mělo by to být dohromady 20 knih. Což je na mé poměry vážně hodně! A já jsem za knihy neuvěřitelně vděčná! Opravdu se už těším, až si všechny přečtu, i když nějakou dobu mi to bude jistě trvat. :)
Já osobně nevím, kolika přírustků se příští měsíc dočkám. Určitě vychází knihy, které si chci koupit a také si chci zakoupit nějaké knížky v angličtině. Jenže mám dilema, jestli nemám začít šetřit na čtečku, abych si ji mohla pořídit k narozeninám. Fakt nevím, nevím. Nu, uvidíme. :)

A to je pro dnešek ode mě vše. Snad vám jen popřeji pěkného Silvestra!

Co vy a vaše přírustky? Měli jste bohatého Ježíška? :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!