Přeskočit na hlavní obsah

Posuď knihu podle obalu (15)


Jedná se o knižní meme, jehož autorkou je Syki. Vlastně jde o to, aby se v neděli zveřejnila obálka ke knize, kterou zhodnotím.

Název knihy: Dědička
Autor knihy: Amanda Hocking
Datum vydání: Listopad 2012 (u nakladatelství Fortuna Libri)
Anotace:
Vstupte do světa Tryllů!
Když bylo Wendy pouhých šest let, matka se ji pokusila zabít. Tvrdila jí, že je monstrum. O jedenáct let později se Wendy začíná obávat, že matka měla tehdy možná pravdu. Dochází jí, že asi není tím, kým si po celý život myslela, že je. Toto poznání jí pomáhá odhalit Finn Holmes.
Finn, záhadný spolužák, zprvu Wendy jen neustále pozoruje. Něco na něm Wendy neskutečně přitahuje, ale zároveň děsí. S jeho pomocí se dozví i pravdu o sobě a svém životě: Jako miminko byla zaměněna s jiným dítětem, chlapcem. Ještě v šoku se Wendy vydá s Finnem za svou pravou matkou. Netuší ale, co ji tam čeká...
Nový domov Wendy nutí nechat dosavadní život za sebou, zapomenout na školu jí problém nedělá, ale jak se vypořádá se ztrátou svého bratra a tety? Wendy se musí poprat se svým novým údělem a s tím, že ani u své pravé matky nenajde city, které celé dětství tak moc postrádala.


Můj názor:
Knihu Dědička právě čtu a proto jsem se rozhodla, že ze zvědavosti zapátrám po dalších obálkách a obálky nakonec tedy pěkně posoudím. Ta naše obálka česká je ve skutečnosti ještě hezčí než jak je vidět na obrázku - ta červená je o dost jasnější a celkově tak kniha působí barevněji. Což se mi líbí! Ona se mi ta obálka líbí celá - přijde mi všechno krásně rozvržené, není nijak přeplácaná. A modelce na obálce není až tak dobře vidět do obličeje, což je fajn. A i ten název je moc pěkně udělaný. :) Obálka na mě působí tak trochu tajemně a na první pohled jsem nějak nevěděla co od knihy čekat. :) A dalo by se říci, že ta obálka i s dějem souvisí. :)
Jinak je obálka stejná jako originální či je prostě stejná jako jedna z obálek k anglicky psané knize. :D Za což nakladatelství chválím. :)

Pro srovnání, další obálky:

Takžé... První dvě obálka patří k anglickým knihám, ale nemám nejmenší tušení, která je třeba z USA a která z UK. I když si myslím, že ta druhá je z UK, nu. No, ale k samotným obálkám. Nemám nejmenší tušení, jestli ta první obálka nějak souvisí s dějem knihy, tak daleko jsem se asi zatím nedostala. Ale strašně moc se mi líbí ta barevná kombinace! Ta taková svítivě modrá s černou vypadají skvěle! :) A velmi se mi líbí i zvolený font písma. Obálka je jinak dost jednoduchá, ale podle mě kouzelná. :)
Co se týče obálky druhé, opět nemám zatím tušení jak souvisí s dějem. Ale je zajímavá. Líbí se mi jak se černobílá a do toho jsou zakomponovaní žluto-oranžoví motýlci. To vypadá pěkně. A font písma je též fajn. Poměrně zajímavá obálka, řekla bych. :)
Třetí obálka by měla být obálka španělská, jestliže se nepletu. A pokud se nemýlím, tahle obálka jest originální obálkou třetího dílu z této série. Trochu zvláštní, že na první díl využili obálku třetí, což? Ale teoreticky by možná na ten první díl i šla... Na obálce samotné se mi pak velmi líbí ten kontrast červené se zelenou, to je pěkné. :)
Poslední obálka by měla být srbská. Na té se mi vážně moc líbí ten font písma s tím kouřem okolo! Ten k obálce krásně sedí! Jinak je obálka docela obyčejná, i když ji přičtu za plus fakt, že modelce není vidět do obličeje. :) A ty vlasy úplně skvěle sedí na Wendy, řekla bych. :D :)

Tak která obálka nejvíce zaujala vás? Naše česká či nějaká jiná? :)

Zdroj obálek a anotace:
www.goodreads.com

Komentáře

  1. Tady se mi líbí nejvíc ta černobílá s oranžovými motýli a pak ta naše česká :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!