Přeskočit na hlavní obsah

Kinovýhled - únor 2013

V lednu se tu Kinovýhled sice neobjevil, ale to neznamená, že mám v plánu s touto rubrikou přestat! Jediným důvodem absence lednového kinovýhledu jest to, že jsem na něj jednoduše zapoměla. Prostě mi úplně vypadal z hlavy a pak na něj bylo už pozdě. Takže jsem to nechala být, stejně jsem do kina chtěla jen na Bídníky. :)
I když ty jsem bohužel neviděla. Nakonec jsem byla se školou na Anně Kareninové. Na tu jsem se docela těšila a patrně proto mě film tolik zklamal. Čekala jsem něco... lepšího. A hlavně asi úplně jiného. To zpracování mi přišlo takové zmatené a prostě... Fakt zklamání.
No nic. Tak co mě do kina láká v únoru? :)

Název filmu: Nádherné bytosti (The Beautiful Creatures)
Česká premiéra: 14. 2. 2013
Režisér filmu: Richard LaGravenese
Hrají: Emmy Rossum, Jeremy Irons, Emma Thompson, Viola Davis, Alice Englert, Zoe Deutch, Alden Ehrenreich a další
O čem film je:
Ethan (Alden Ehrenreich) je životní smolař. Po předčasné matčině smrti de facto přišel i o otce, protože ten se utápí v žalu a syn pro něj přestal existovat. Navíc žije v zapadákově jménem Gatlin County, kde je jeden den jako druhý a všechny nesmírně ubíjející. Místo zcela vystihuje Ethanův komentář: "V Gatlinu člověka nečeká žádné překvapení. Je to ta nejpitomější díra. Doteď jsem si to aspoň myslel. Zdá se ale, že jsem se sakra seknul…" Zásadní změnu optiky prodělá Ethan díky nové spolužačce, krásné a tajemné černovlásce Leně Duchannesové (Alice Englert). Ethana na ní nejvíc fascinuje asi to, že ji zná, protože se mu opakovaně zjevovala ve snech. Lena to v Galtinu nebude mít lehké, protože na každého "cizáka" se místní dívají skrz prsty. Ale protože je Lena neteř místního podivína Macona Ravenwooda (Jeremy Irons), je nenávist zdejších lidí přímo hmatatelná. Dívka si z nevraživosti domorodců nic nedělá, protože má mnohem větší trápení. Ona i její příbuzní jsou Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnostmi. Nad Lenou ale visí temné prokletí a jí zbývá už jen sedmdesát pět dní do chvíle, která rozhodne o jejím osudu: Buď bude dostatečně silná a její moc se přidá na stranu dobra, anebo jí pohltí síly temnoty a ona se stane kněžkou zla jako její matka Sarafine (Emma Thompson). V zoufalé situaci najde pomoc tam, kde by ji asi nečekala. U smrtelníka jménem Ethan, který je ochoten ji hájit, i kdyby měl kvůli tomu položit vlastní život. Může síla lásky odolat mocné magii, které nad nimi oběma krouží?

Proč bych film chtěla vidět:
Och, na tenhle film určitě nemusím běžet hned do kina. (Hlavně se divím, že už vůbec je v kinech! Já myslela, že má premiéru až na jaře. No nic... :D) To spíše, že je podle té knížky, proto sem o něm dávám ty informace. Ale určitě se na něj mrknu, až třeba bude na DVD. Ukázky působí zajímavě a třeba mě to konečně donutí k přečtení té knížky. :D Plus ve filmu hraje Jeremy Irons s Emmou Thompson a to jsou oba kvalitní herci, takže ti by film mohli případně zachránit. :) Navíc jistou roli má ve filmu i Zoe Deutch, která byla teď čerstvě obsazena do role Rose z VA a jelikož jsem ji ještě nikde neviděla hrát, tak i proto mě film zajímá. :)
Trailer:

Název filmu: Let (Flight)
Česká premiéra: 21. 2. 2013
Režisér filmu: Robert Zemeckis
Hrají: Denzel Washington, Kelly Reilly, John Goodman, Don Cheadle, Melissa Loe, Nadine Velazquez a další
O čem film je:
Kapitán Whip Whitaker (Washington) je velezkušený pilot, kterému sebeprudší turbulence ani nestojí za zvýšení hlasu či adrenalinu v krvi. Když během rutinního letu jím pilotované dopravní letadlo vlétne do mohutné bouře, chladnokrevně ho vyvede do bezpečí, za což si vyslouží potlesk 96 cestujících a šesti členů posádky. Radost je předčasná, letadlu postupně začnou vynechávat funkce, je čím dál neovladatelnější a Whip se odhodlá k šílenému činu - otočí ho vzhůru nohama, což ho má déle udržet ve vzduchu a mezitím se pokusí najít co nejvhodnější místo k přistání. Před rovným pásem louky ho znovu otočí a ve dvousetkilometrové rychlosti sedne na zem. Jako zázrakem přežije 96 lidí. Když se Whip posléze probudí v nemocnici, dozví se, že se stal národním hrdinou. Adorace ale trvá jen do chvíle, než padne klíčová otázka: Co dělal kapitán před osudným letem? V tu chvíli pro něj začíná nový boj. Boj, který nakonec bude těžší než ten, který svedl se živly a neovladatelným letadlem.

Proč bych film chtěla vidět:
Režisér Forresta Gumpa! To jsou pro mě celkem kouzelná slovíčka a ihned k tomuto filmu přitáhnou moji pozornost. Já film Forrest Gump jednoduše zbožňuji! Samozřejmě, že mě film nezaujal jen kvůli režisérovi. Ráda bych ho viděla kvůli samotnému příběhu. V ukázce všechno působí dobře a film vypadá na slušné drama. Plus hlavní roli ztvární Denzel Washington, což je herec, na jehož filmy se ráda vždycky podívám. Navíc byl za svou roli nominován na Oscara. Film jednoduše působí zajímavě a kvalitně, proto bych stálo o to ho vidět. :)
Trailer:

Název filmu: Jeníček a Mařenka - Lovci čarodějnic
Česká premiéra: 28. 2. 2013
Režisér filmu: Tommy Wirkola
Hrají: Gemma Arterton, Jeremy Renner, Famke Janssen, Peter Stormare, Zoë Bell, Derek Mears, Thomas Mann
O čem film je:
Jestli jste jako malí tuhle klasickou pohádku neslyšeli, tvůrci vám ji v průběhu úvodních titulků pro jistotu odvyprávějí. Pak už se ale jde na věc. Ocitáme se v typickém středověkém městečku, které sužují obvyklé dobové problémy, včetně únosů místních dětí, jež prý mají na svědomí čarodějnice obývající okolní hluboké lesy. Zdejší ochránce zákona (Peter Stormare) sice tvrdí, že na to stačí sám, ale očividně si lže do kapsy. Starosta proto pozve na záchrannou misi dvě celebrity, legendární lovce čarodějnic Jeníčka a Mařenku. Sourozenci se pustí po stopách únosců s vervou sobě vlastní a jejich práce brzy začne přinášet výsledky. Bohužel jiné, než jaké by si přáli. Zjistí totiž, že proti nim stojí síly mnohokrát mocnější než všechno, čemu museli doposud čelit. Navzdory Jeníčkově cukrovce (jako malý se jednou přejedl perníkem, chudák!) a Mařenčinu kostlivci ve skříni, o němž se nesluší mluvit, se pustí do boje proti mocné přesile, ale zda se i tentokrát dočkají šťastného konce, je ve hvězdách.

Proč bych film chtěla vidět:
U tohohle filmu je docela slušná šance, že na něj do kina nakonec vážně zavítám, jelikož ho chce vidět i sestra. Podle ukázky je jednoduše jasné, že půjde o lehkou blbost, u které divák nebudu muset myslet, ale snad se pobaví. A mělo by to být akční. A trailer prostě vypadá dost slibně. O stupeň lépe na mě film působí díky představitelům Jeníčka a Mařenky. Jeremy Renner mě zaujal (nejenom) v Avengers a Gemma Arterton mě zase zajímá už od filmu Princ z Persie. Oba dva vypadají jako herci dost nadějně, takže jsem na jejich další filmy zvědavá, proto bych chtěla vidět i film tento. :) Tak snad se do kina dostanu. :)
Trailer:

Název filmu: Terapie láskou (The Silver Linings Playbook)
Česká premiéra: 28. 2. 2013
Režisér filmu: David O. Russell
Hrají: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Julia Stiles, Jacki Weaver, Chris Tucker, Paul Herman a další
O čem film je:
Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno - ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů.
Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady.
Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým - shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím.

Proč chci film vidět:
Mou pozornost k filmu přitáhly hlavně všechny ty nominace na Zlaté glóby a nominace na Oscary. Když jsem pak navíc zjistila, že ve filmu hraje Jennifer Lawrence (všichni znáte jako Katniss, já ji zbožňuji jako Mystique z X-men: První třída) a Bradley Cooper, můj zájem se ještě zvýšil. Vystupňovala ho ještě ukázka a nakonec dovršila informace, že jde o filmové zpracování knihy. Takže tohle je ve finále film, který bych chtěla vážně moc vidět a jsem pevně rozhodnutá na něj jít do kina. Ale asi si budu muset počkat až do března, jelikož naše kino ho zatím na programu nemá. A já tedy doufám, že v březnu na programu bude!
Trailer:

Zdroj informací:
www.imdb.com, www.csfd.cz, www.moviezone.cz

Tak kdo z vás se chystá do kina na Nádherné bytosti? To mě zajímá! :D :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.