Přeskočit na hlavní obsah

Třicetidenní knihobraní (15)

Třicetidenní knihobraní je projekt, který si pro nás na červen připravila VeEee. Více informací o projektu si můžete přečíst právě na jejích stránkách.
Dohromady je připraveno 15 témat, přičemž tím patnáctým je:

Kniha, u které bych vážně ocenila pokračování (dotisk)
Nakladatelé si s námi občas hrají. U které knihy nesmírně toužíte po nějakém tom pokračování a nebo po dotisku?

Pokračování bych možná ocenila u některých knih, u kterých nakladatelé stopli vydávání (například u série Jezdci časem či u Železné víly), ale pokud je kniha samostatná, většinou jsem ráda, že tomu tak je. V dnešní době je totiž až moc sérií a já jsem tak šťasná za každou samostatnou knihu. :) No, ale dneska jsem se rozhodla zaměřit na knihu, u které bych ocenila dotisk. Protože bych vážně moc chtěla mít tu knihu (nebo spíše knihy) doma.
Vážně, vážně moc bych ocenila, kdyby se série Mediátor od Meg Cabot dočkala dotisku nebo druhého vydání. Nemám nejmenší tušení, jestli na tuhle sérii má práva stále Knižní klub, ale pokud ano, fakt bych mu byla vděčná, kdyby popřemýšlel nad tím, co s touhle sérií udělat. Myslím, že bych nebyla sama, kdo by dotisk (či jakékoliv jiné vydání této série) uvítal. On se ten Mediátor fakt těžko shání. A já bych o něj opravdu moc stála. Takže... Budu doufat, že jednou se na nás čtenáře přece jenom usměje štěstí a Mediátor vyjde znovu, to by totiž vůbec nebylo na škodu. :)


Tak dneska Knihobraní končí. Mě osobně to docela mrzí, vlastně jsem si na něj hezky zvykla. Nicméně bych na závěr ráda řekla, že mě tento projekt velice bavil, donutil mě se nad jednotlivými tématy hezky zamyslet. Takže děkuji VeEee, že něco takového vymyslela. A zároveň děkuji všem čtenářům, kteří články do tohoto projektu komentovali. :)

Komentáře

  1. První dva díly týhle série jsem měla doma. Popravdě nevím, jestli ještě někde jsou, myslím že mi je možná jedna kamarádka nikdy nevrátila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, tak kdyby jsi je někdy náhodou našla a náhodou o ně nestála, tak se hlásím, že bych je brala! :D A to všemi deseti! :D :)

      Vymazat
  2. na strance databazeknih.cz jsou k sehnani nejake knihy jestly ti nevadi ze jsou pouzite :) myslim ze tam sezenes vsech 6dílu :-) a vis ze bude 7dil? prej ho meg zacla nedavno psat :) s tou slepou vasni jsi mela pravdu zblbla jsem to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud na ty databazeknih.cz koukám správně, většinou jde spíše o knížky, které někdo shání, nabídku jsem našla jen na první díl, pokud nejsem slepá. :) Ale i tak děkuji za informaci, koukám, že tam nabízí knížku Na velikosti nezáleží a o tu bych stála též. :) A o tom sedmém dílu jsem slyšela. :) Však to nevadí, každý se někdy splete. :)

      Vymazat
  3. Tuto sérii bych si chtěla moc přečíst ( otázka zní: Kde ji sehnat? :D). Budu se muset po ní kouknout v knihovně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sháněla v knihovně a tam jsem ji bez problémů našla. :) Dokonce u nás mají dva výtisky od každého dílu. :D :) Tak budu držet palce, aby jsi knihy sehnala a někdy se je mohla přečíst, vážně jsou moc fajn. :)

      Vymazat
  4. Ach, Mediátor, čítala som, ale nie v "hmotnej podobe", každopádne ťa chápem.:) Oh a ja by som najviac ocenila vydanie Sever (tretí diel Pasce) v slovenčine, aby som mala sériu kompletnú na poličke v jednom jazyku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, to mě Fortuna Libri taky naštvala. Vydají dva díly a ten třetí už ne. To je ke čtenářům docela nefér. Já sice chápu, že třeba jsou nízké prodeje, ale stejně... No, tomuhle pozastavování sérií vůbec nefandím.

      Vymazat
  5. Na Mediátorovi se mi straně líbí, jak to překladatelka napsala, je to takové strašně milé. Už jen proto bych chtěl mít sérii taky doma - asi. :D I když mě původní obálky docela děsí, takže bych nové (a hezčí) docela ocenila. x))
    Taky jsem četla, že se prý autorka na sedmý díl dívá, ale že by ho přímo psala... hmm... pokud by to tak bylo, možná by vyšla série i v druhém vydání. .))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, Mediátor je přeložený hezky, i když mě asi trošku více sedl originál. :) Jop, pokud bude nové vydání, mohly by ty obálky být jiné, no. :D
      Já si nejsem jistá, jak to s tím sedmým dílem přesně je. Ale četla jsem, že by snad jednou měl být. Tak snad bude. :) Jeho vydání by byl vážně dobrý důvod pro opětovné vydání celé série. :)

      Vymazat
    2. originál jsem nečetla, ale chystám se ho pořídit z BD. Když se český shání tak složitě. :D

      Vymazat
    3. Já četla první díl, mám totiž stažený e-book. Ale jednou si to možná taky pořídím v AJ. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.