Přeskočit na hlavní obsah

Prázdninový knihomol - 5. týden

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

• Prozření Mary Dyerové - Michelle Hodkin / Mara Dyerová / 1. díl / 368 stran

- Abych se přiznala, upřímně se divím, že jsem za minulý týden vůbec něco stihla přečíst, vzhledem k tomu, jak nabytý jsem měla program. Avšak Mara se četla strašně rychle a to nejenom díky krátkým kapitolám. Já osobně jsem cítila, že mi tato knížka sedne a nakonec mi vážně sedla jako ulitá - přestože byla docela zvláštní, ve finále se mi hrozně líbila (ale naprosto chápu, když někomu moc nesedne). Překvapilo mě, o co nakonec v knize šlo - před čtení knížky jsem nečetla moc recenzí, které by mi prozradily, jakým směrem se bude kniha ubírat, proto jsem nevěděla, co že to mám od Mary čekat. Nom, více bude v recenzi. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• The Meeting - Richelle Mead / Vampýrská akademie / 1.1 díl 

- Tohle kraťoučké převyprávění scény z VA z pohledu Dimitriho jsem si přečetla po příjezdu domů. Nejdříve jsem to dala v angličtině a pak jsem si přečetla i český překlad, který můžete naleznout na Knižním vesmíru. Rozhodně bylo zajímavé si toto převyprávění přečíst, vlastně se mi i docela líbilo, jen škoda, že to bylo tak krátké. :D Nicméně je fakt, že jsem poté dostala hroznou chuť si VA znovu přečíst (a konečně ji i dočíst) a mít ten čas, tak se do knih asi i vážně pustím. :)
Na GoodReads jsem hodnotila 4/5 hvězdiček, protože jsem měla nějakou fajn náladu a bylo to takové zpestření. :)

Moc jsem toho nepřečetla, ale na Campu jsem na to holt neměla čas. :) Následující týden to určitě doženu a pořádně se do čtení dám - ono se stejně moc věcí v tomhle počasí dělat nedá, buď je ubíjející vedro nebo lije jako třeba právě teď. Tak uvidíme, jak se mi bude dařit. :)

Rozečteno:
Lásku na zavolanou jsem si sebou na Camp nebrala, proto je stále rozečtená a nijak jsem s ní nepohnula. Ale to se tento týden snad změní a já ji konečně dočtu. Myslím, že už na ni mám i tu správnou náladu. :) Rozečetla jsem ještě knihu Ptačí zpěv od Meagan Spooner, avšak zatím jsem docela na začátku, někde u třetí kapitoly. Takže k tomu můžu říct snad jen to, že jsem zvědavá, co se z toho vyklube. :)

Dále za prázdniny přečteno:
• Na útěku - Meg Cabot / V kůži supermodelky / 3. díl / 240 stran 
• Démon a zloděj - Darren Shan / Demonata / 2. díl / 240 stran 
• Tygrova stezka - Colleen Houck / Tygří sága / 2. díl / 479 stran 
• Radek (Mistr v komplikování vlastního života) - Katka Heřmanová / 90 stran 
• Massagre - Darren Shan / Demonata / 3. díl / 224 stran 
• Legenda - Marie Lu / Legenda / 1. díl / 280 stran 
• Alchymie věčnosti - Avery Williams / Inkarnace / 1. díl / 184 stran
• Rozhodující bitva - Rick Riordan / Kroniky Cartera Kanea / 3. díl / 312 stran
• Malý prince - Antoine de Saint-Exupéry / 93 stran
• Páté kolo u vozu - Jeff Kinney / Deník malého poseroutky / 7. díl / 224 stran

Přečtené kratší povídky:
• The Son of Sobek - Rick Riordan / 40 stran
• A tak mi unikají - Beth Revis / Vesmír / 0.5 díl / 47 stran

A copak jste přečetli vy? :)

Komentáře

  1. Já jsem za tento týden přečetla pouze půlu jedné knihy.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Půlku. Promiň zase mi vynechává klávesnice. :D :))

      Vymazat
    2. Opravovat se nemusíš, však já chápu, co jsi chtěla napsat. ;) :)
      A i ta půlka knížky stačí! Hlavně, že jsi četla něco, co tě baví, ne? :)

      Vymazat
  2. Aj mne sa rozprávanie z Dimitriho pohľadu veľmi páčilo :)
    Súhlasím, jedna chyba na tom bola, že to bolo príliš krátke :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, příliš krátké! :D Pár dalších kapitolek z pohledu Dimka bych si nechala líbit. :D :)

      Vymazat
  3. Tiež sa hlásim k fanúšikom Dimitriho pohľadu, taká fajn jednohubka.:D
    Inak Mara mi napríklad veľmi nesadla, čo ma mrzelo, ale čo už...-.-"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak. :D :)
      Škoda, no. Ale vlastně i chápu, že ti ta knížka nesedla - ona je opravdu taková dost zvláštní. Ani se nedivím, pokud se někomu nelíbí. :)

      Vymazat
  4. Mara? Váham nad tým, či to vôbec čítať.
    Prikláňam sa skôr ku tomu, že to neprečítam. Už len preto, že vždy keď idem do kníhkupectva nielenže nenájdem to čo chcem, rovno kúpim druhú najdrahšiu knihu v celom obchode. :D Takže už radšej ani neplánujem a nechávam sa strhnúť charismou tej či onej knihy...(samozrejme, že je to vždy kniha za 20 eur...keď si predstavím, že by som dala len s ťažkým srdcom 600 korún za knihu...no nič, euro je euro:D)
    A ? Ja osobne sa čudujem, že som prečítala štyri knihy za tieto prázdniny! :D A že sa mi asi aj podarí prečítať piatu. To je u mňa vážne výhra lebo neviem ako sa mi to podarilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mara je zvláštní kniha. Buď se ti bude líbit nebo nebude. :D Mně osobně se líbila. :)
      Nom, já nakupuji přes net, takže většinou koupím to, co vážně chci a nic jiného mě nezláká. :D Ale taky mě bolí, když musím dát za knihu přes pět stovek - většinou to dám za fantasy knížky, ale u těch to zase stojí za to. :)
      No jo, já jsem prostě vášnivý čtenář, i když oproti jiným pořád čtu jak slimák. :D

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!