Přeskočit na hlavní obsah

Vyjde v příštím roce a zaujalo mě (1. část)

Posledních pár hodin přemýšlím nad tím, jaký článek bych mohla přidat na blog, aniž by to byla recenze. Aby tu nebyla úplně nuda, pusto a prázdno. Nakonec se moje myšlenky dostaly k příštímu roku a plánovaným knihám, které mají vyjít. Mezi těmi několika, jejichž vydání je už známé, mám dokonce i několik favoritů, které si budu chtít rozhodně pořídit. Nebo tu jsou jednoduše knihy, které mě dosti zaujaly a já si je chci přečíst. Tak jsem si řekla, že bych o tom mohla sepsat článek - aspoň budu mít pro sebe jistý přehled. A třeba díky tomu objevíte nějaké nové knížky vy.


                  

Tak tohle jsou první čtyři kousky, které příští rok vyjdou a po kterých pokukuji. :)
Potrhaná křídla napsala Ruta Sepetys, autorka knihy V šedých tónech, která jí u nás letos vyšla. Já osobně jsem knihu ještě nečetla, ale rozhodně to mám v plánu, patrně jakmile mi ji vrátí spolužačka. Na Potrhaná křídla jsem také velmi zvědavá a určitě si tuto knížku pořídím. A mimochodem, víte že autorka má v plánu příští rok dorazit do Čech? :)
Na Starcrossed od Josephine Angelini jsem jen zvědavá. Měla jsem v plánu si to přečíst v angličtině, teď si počkám na překlad. Upřímně toho o knize moc nevím, avšak měla by v ní být zakomponovaná řecká mytologie a tu já ráda. :)
Tak Silber si rozhodně pořídím! Však ji napsala Kerstin Gier, autorka série Drahokamy - tu já mám moc ráda. Příběh roztržité Gwendolyn mě opravdu bavil a já doufám, že tato kniha se bude držet v podobném duchu. A také doufám v originální obálku - ta je prostě skvělá a navíc pěkně ladí k Drahokamům! Tak uvidíme, jaká knížka nakonec bude. :)
Škola dobra a zla od autora jménem Soman Chainani bude asi sice kniha určena spíše mladším čtenářům, avšak to mně osobně vůbec nevadí. Mám ráda dobré knížky pro děti a pevně doufám, že tahle dobrá bude. Rozhodně působí sympaticky a já si ji jedině ráda přečtu. :)

         

Etiketa & špionáž je kniha od Gail Carriger a já osobně se na ni už velmi těším. Vyhlídnutou k přečtení ji mám celkem dlouho - už dříve jsem na ni četla několik pochvalných recenzí. Avšak na knížku si v angličtině netroufám, prý je trochu složitější. Proto mám z českého vydání fakt velkou radost a doufám, že knihu budu mít doma už brzo. A snad i s originální obálkou. :)
The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender od Leslye Walton je kniha vypadající velmi zajímavě. Žánrově zapadá do magického realismu, což je pro mě naprostá novinka a hlavně kvůli tomu si chci tuto knihu přečíst. Ráda si rozšiřuji obzory. :)
O Archivu od Victorie Schwab jsem psala už v On My Wishlist. Zaujala mě už v angličtině, měla jsem v plánu si ji někdy přečíst v originále. Teď ji budu mít hezky v češtině. Ta knížka vypadá zajímavě a autorka je v zahraničí oblíbená, proto vzbuzuje mou zvědavost.
No nemá Splintered naprosto úžasnou obálku? Tak krásně barevnou a vlastně i pohádkovou. Však se tahle knížka od A. C. Howard inspiruje Alenkou v říši divů. Ta knížka vypadá opravdu dobře. Myslím si, že pro mě to bude to pravé. :)
Všechny tyto knihy připravuje nakladatelství CooBoo. Co se týče pokračováních, kterých se od CooBoo dočkáme, zatím mám v plánu si pořídit hlavně Alianci a druhý díl Ptačího zpěvu - Shadowlark.


Tak tuhle knížku si chci rozhodně přečíst a patrně i pořídit, pokud se mi bude líbit tak moc, jak doufám. O Pádu andělů od Susan Ee jsem toho slyšela už dost a celou dobu jsem doufala, že se nám nakonec poštěstí a kniha v češtině vyjde. Ohromnou radost mám i z ponechání originální obálky. Na andělské knihy jinak moc nejsem, tak snad mě tato nezklame.
Tuto knížku vydá nakladatelství Motto, což je pro mě upřímné překvapení - nemám příliš velký přehled o tomto nakladatelství. Avšak nijak si nestěžuji, jsem jedině ráda, že tato kniha vyjde. :)


Volání kukačky od Roberta Galbraitha aka J. K. Rowling by tuším mělo vyjít u nakladatelství Plus. Já osobně jsem na tuto knížku velmi zvědavá. Sice jsem ještě nečetla ani Prázdné místo, takže nevím, jak se mi bude líbit Rowlingová pro dospělé, ale určitě chci zkusit i její další tvorbu. Samozřejmě s čistou hlavou, bez snahy srovnávat ji s Potterem. A nějakou tu detektivku si vždycky ráda přečtu, tak proč ne zrovna tuto knihu? :)

Havraní bratrstvo od Maggie Stiefvater je kniha, kterou pro nás na příští rok chystá nakladatelství Argo. Prozatím jde o knihu, na kterou jsem zvědavá a chci si ji přečíst. Od Stiefvater jsem zatím četla jen Mrazení - to se mi líbilo hlavně díky stylu psaní. Stiefvater píše moc pěkně. Váhání jsem bohužel nezvládla dočíst, moc mě to nudilo. Aktuálně přemýšlím, jestli dám šanci knize Ve znamení Štíra, avšak pokud tomu šanci nakonec nedám, tak Havranímu bratrstvu ano. :) Jsem zvědavá na obálku, hlavně jestli bude ve stejném stylu jako předchozí knihy od Maggie vydané u Arga či ne. :)

                  

Zjištětí, že příští rok patrně vyjde i Gunmetal magic od Ilony Andrews mě upřímně překvapilo. I když jsem doufala v to, že by kniha mohla vyjít. Nu, na tuto knížku se velmi těším - přece jenom je ze světa Kate Daniels a Kate, tu já ráda. Navíc by se celá kniha měla snad více týkat Andrey a na to se těším. :)
Schránka duší je v pořadí už šestý díl ze série Noční běžci od Lynn Flewelling. Příští rok by dokonce měl vyjít i ten sedmý díl - Shards of Time. No, nebudu se radovat předčasně. Když byl takhle posledně v plánu čtvrtý a pátý díl, počkali jsme si na něj až do dalšího roku, jop. :) No, snad to tentokrát půjde lépe.
A vyjde i Magic Rises, šestý díl o Kate Daniels od Ilony Andrews, juj! Na knížku se samozřejmě moc těším, Kate je moje srdcovka. :) Snad bude datum vydání co nejdříve. A pokud se opravdu změnila překladatelka, tak si pevně držím palce, aby to nepokašlali a překlad byl stejně dobrý jako u předchozích dílů.
Nakonec tu mám osmý díl Mercy Thompson - Night Broken. Tuhle sérii od Patricie Briggs mám opravdu ráda a vždy se těším na další díl. Ten předposlední jsem sice ještě nečetla, avšak určitě se na něj chystám. A v příštím roce mám i v plánu si sérii postupně dokoupit, jop. :) A ještě - co říkáte na obálku? Podle mě je naprosto boží! A ze všech se mi líbí asi nejvíc! :)
Všechny tyto knihy mají vyjít v příštím roce u nakladatelství Fantom Print.



Přiznám se, že jsem ještě nečetla Znamení Athény. Hrozně mě to štve, ale jednoduše jsem na to neměla čas, nestíhala jsem tu knížku přečíst a musela jsem ji vrátit do knihovny. A vzhledem k počtu rezervací to už asi do vydání Hádova chrámu přečíst nestihnu. Nu, nevadí, aspoň to pak budu moc číst hezky najednou. Jinak se na tuhle knížku od Ricka Riordana samozřejmě moc těším! :)
Zakázaná přitažlivost je další kniha od Katky Petrusové. Mám přečtené zatím všechny vydané knihy od této autorky a všechny se mi dosti líbily. Na třetí díl Bavettových se opravdu těším a s chutí se do něj pustím. Vyjít by kniha měla někdy v březnu. :)
Obě tyto knížky vydá nakladatelství Fragment.

      

Antibohyně je kniha od Kendare Blake, autorky knihy Anna krví oděná. Obě knížky o Anně mám doma, ale ještě jsem je pořád nečetla - to mě docela štve, ale ten čas... Nu, na Antibohyni jsem zvědavá díky zapojení řecké mytologie a celkově díky anotaci, která nezní špatně. Uvidíme, jak to celé autorka nakonec pojala.
Knihu V ringu od Katy Evans bych si docela ráda přečetla. Moc podobných knížek za sebou nemám, avšak v příštím roce bych jich pár chtěla zkusit. Někdy jsou podobné knížky přesně to pravé na odreagovaní. :)
The King snad vyjde v příštím roce, doufám, že se stihne překlad. Série Bratrstvo černé dýky od J. R. Ward je takové moje guilty pleasure a prostě se mi to moc líbí. I když člověku tedy občas dá pěkně zabrat, aby se stihl v tom všem orientovat. No nic. Tento díl by se měl více zaměřit na Wratha a Beth a na to se těším. :)
A tyto knížky jsou v edičním plánu nakladatelství Baronet

Nu, řekla bych, že to pro dnešek stačilo. Původně se mělo jednat o jeden samostatný článek, avšak když jsem viděla tu délku, rozhodla jsem to rozdělit na části dvě. Druhá část na blogu přistane patrně zítra či pozítří. :)

A co vy? Těšíte se také na některou z těchto knih? Nebo na něco úplně jiného třeba od výše zmíněných nakladatelství? No, jen se hezky podělte o názor, jsem na to zvědavá! :)

Komentáře

  1. A zase tolik skvělých knih, to už abych začala šetřit :D Ale absolutně nejvíc se těším na Alianci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to si vem, že tohle je jen půlka článku! :D Já osobně se asi příští rok nedoplatím a určitě budu šetřit kde se dá. :D Na Alianci jsem hrozně zvědavá, ale krotím své nadšení, abych pak nebyla zklamaná, jop. :D :)

      Vymazat
  2. Cooboo těch skvělých knih vydá tolik, že nevím kde na to vezmu peníze :D Nemůžu se asi nejvíc dočkat na knihu Potrhaná křídla a celkem mě zaujala The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender a Silber mi doma leží v němčině to abych se do toho konečně pustila ať mám náskok než to tady vyjde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CooBoo se o nás pořád skvěle stará a neustále vydává nové zajímavé knížky, že je ani nestíhám kupovat. :D Pokud se do Silber pustíš, tak budu jedině zvědavá za tvůj názor! :) Hrozně se na tu knížky těším a opravdu doufám, že se mi to bude aspoň z části líbit tolik jako Drahokamy, jop. :)

      Vymazat
  3. Wow zase vyjde tolik skvělých knih.. už nevím co mám číst dřív jako :D :).. já se rozhodně těším na ty od CooBoo :)), vydají totiž samé skvělé knihy a pak se hodně těším na Zakázanou přitažlivost, oba díly jsem četla letos v říjnu a pro mě to byla jedna z nejlepší knih co jsem letos přečetla :-), a teď během prázdninách jsem přečetla její další knihu a to s Hlavou v oblacích (pejru) to taky byla úžasná knížka a zvedla mi náladu :), doufám že má autorka ještě pro nás něco přichystaného :D, byla bych sakra ráda :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se čtením já absolutně vůbec nestíhám, ale nevadí, no. :D :) Jo jo, knížky od CooBoo bývají dobré. :) S Hlavou v oblacích (pejru) jsem četla zrovna na Štědrý den a bylo to vážně fajn. :D Katka má milé knížky a já sama též doufám, že plánuje i něco dalšího. :)

      Vymazat
  4. Pěkný přehled, moje peněženka pro změnu zapláče...ach jo :D

    Nejvíc se těším na Volání kukačky a Potrhaná křídla, bez těch ten další rok nepřežiju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta moje zapláče rozhodně. :D Hlavně když si vzpomenu ještě na ty resty, které mám z letošního roku. :D :)
      Jasně, to chápu, na tyhle knížky se taky opravdu moc těším. :)

      Vymazat
  5. Díky tobě jsem přišla na knihy, na které jsem úplně zapomněla.. To bude velice finančně náročný rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, no vidíš. Tak to je fajn. :) No to tedy bude! :)

      Vymazat
  6. Etiquette and Espionage vážně nemá lehkou angličtinu, ale když se začteš, slovíčka se pak opakují a je to v pohodě. Navíc Carigger píše vážně dobře, takže tě to nutí číst dál! :))
    Magický realismus je opravdu kouzelný. :D
    Nemohla bych si koupit knihu, kterou jsem nečetla a nejsem přesvědčená, že mě bude bavit (známý autor, dlíš díl série), btw. :D
    Argo by mělo nechat Havranímu bratrstvu původní obálku. Je to kouzelná. A na Ve znamení štíra se taky chystám strašně dlouho. :D
    Fantom print má příští rok zajímavý edičák. Magic Rises jsem už četla, jsem si jistá, že tě to bavit bude. A na Mercy se hodně těším, poslední díl to dost zvedl, takže doufám, že i ten další bude tak dobrý. A máš pravdu - obálka boží. :D Jen... Chci Charlese a Annu! (a ano, volba pořadí slov záměrná :D)
    Petrusová je snad jediná autorka zaláskovaností, od které jsem přečetla všechny její knihy. Většinou mě od jedné autorky baví jen jedna kniha, která má skvělý nápad. :D
    The King... náhodou jsem zrovna předevčírem přečetla sedmý díl Bratrstva. Trvá mi to strašně dlouho, protože mě ne všechny charaktery baví. Miluju Rhagea. Zsadista. Vishouse taky, i když mě jeho díl zklamal. Rehva. A Payne... zvědavá, jaká bude tahle kniha. Ten zbytek Bratrů a ostatních... Navíc závidím těm zatraceným ženským. :D A líbí se mi, že autorka vytváří, nebo spíše dotváří, svůj svět za pochodu. Je to postupem času litlle crazy, ale fajn. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, už si počkám na překlad, to bude prostě pohodlnější. :D :)
      Jo? Máš ho načtený? A co by jsi mi třeba doporučila, kdyžtak? :)
      Tak já si už nekupuju knížky, u kterých nemám pocit, že by mě neměly bavit. :) Zas tolik peněz nemám, abych je jen tak vyhazovala z okna. :D
      Já bych nebyla ani proti, kdyby si udělali obálku svojí, pokud se povede jako u Ve znamení Štíra. :) Já teď aktuálně čekám až na mě dojde v knihovně řada. :D
      Tak je to Kate Daniels, jistě, že mě to bude bavit. :D Tu novou Mercy jsem ještě nečetla, ale určitě se na ni chystám. :) Jsem ráda, že se mnou ohledně obálky souhlasíš. :D Jó a na GR jsem si teď nedávno všimla, že by snad měl být i čtvrtý díl o těch dvou. :D :)
      Já se taky dosti divím, že mě Petrusová pořád baví. :D Ještě k tomu když je to Češka! :D Ale jsem za to ráda. :)
      To já teď čekám až na mě v knihovně vyjde řada s jedenáctým dílem. Mě občas v některých knihách bavily příběhy spíše těch "vedlejších" postav než toho hlavního páru, jop. :D Zrovna Payne mě moc nebrala, i když Manello mě bavil. :D Já mám moc ráda i Johna, Qhuinna a Blaye. Takže se teď těším na ten jedenáctý díl. To máš pravdu, ten její svět je složitější a složitější. :D No, já občas mám co dělat, abych se v tom nezačala ztrácet. :D

      Vymazat
  7. jenom jednu knihu. :D četla jsem Krvavou komnatu od Angely Carter. Už je to ale dávno, měla to nějaká ženská, u které jsme byli na návštěvě, a já se nudila a náhodou na to natrefila (Krvavá, v mém věku neuvěřitelné lákadlo. :D). Je to sbírka povídek... a prostě kouzelné. :D
    Češi nepíšou vůbec zle. Vlastně se mi zdá, že u nás vydávají vážně jenom ty dobře dobré, protože ti ostatní nemají šanci, že je někdo koupí. :D
    já o nich ještě nečetla, ženská, takže kuš! Právě jsem dočetla díl s Rehvem. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach tak. :D Chápu. :D Sbírky povídek moc často nečtu, možná se po tom podívám. :)
      Hej, to máš asi pravdu, že z českých autorů budou vydávat jen ty opravdu dobré. :D Musím se těm českým autorům trochu podívat na zoubek, jop. :)
      Tak čti, čti! Máš toho před sebou ještě dost! :D :)

      Vymazat
  8. Tak k magickému realismu má momentálně nejblíž Nesmrtelný příběh od Valenteové a klasický magický realismus je Marquéz :) Na The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender jsem nejvíc zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? No, na tu knížku se chystám, takže jsem na ni moc zvědavá! :) O Marquézovi jsem už něco málo slyšela, takže se po něm podívám. :) Já osobně jsem zvědavá, jak mi ta knížka sedne, jop. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.