Přeskočit na hlavní obsah

Student knihomol - květen 2014

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

  

• Vzpomínky stínů - Kalayna Price / Alex Craftová / 3. díl / 384 stran
Do třetího dílu jsem se pustila hned po dočtení toho druhého. Z druhého jsem byla nadšená, tenhle mi přišel oproti druhému dílu trochu slabší, ale stále dobrý. Druhý díl se zaměřoval spíš na Falina, tenhle díl se zaměřil na Deatha. Příběh byl zajímavý, jen probíhal trochu pomaleji, ale konec byl moc dobrý a já jsem velice zvědavá na další díl. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Znamení Athény - Rick Riordan / Bohové Olympu / 3. díl / 528 stran
Konečně jsem se k té knize dostala! A neuvěřitelně jsem si ji užila. Rick Riordan je skvělý autor, všechno dokáže krásně promyslet a proplést. Knihu poprvé vypráví i Annabeth, z čehož mám neuvěřitelnou radost, číst příběh z jejího pohledu bylo skvělé! :) Rick Riordan ví, kdy má utnout něčí vyprávění a začít vyprávět z pohledu někoho jiného. Také ví, jak knihu ukončit, protože takový konec, to bylo za trest. :D
Na GoodReads hodnoceno samozřejmě 5/5 hvězdiček, to ani jinak nešlo. :D :)

• The Staff of Serapis - Rick Riordan / Percy Jackson a Kroniky Cartera Kanea Crossover / 2. díl / 60 stran
Po dočtení Znamení Athény jsem se potřebovala trochu utěšit, když jsem doma ještě neměla Hádův chrám, tak jsem se pustila do téhle krátké novely spojující Annabeth Chaseovou a Sadie Kaneovou. A opravdu upřímně jsem se bavila, protože Sadie a Annabeth byly skvělá dvojka. :D V téhle povídce si autor slušně připravil půdu pod nohama pro případnou sérii, která by spojovala řecké a egyptské bohy, je na ní vidět, že pro ni už má i nápad. A pokud jednou takovou sérii napíše, tak budu nadšená. :D :) Mimochodem, pokud se chystáte to číst, určitě doporučuji se do toho pustit až po Znamení Athény. Celá novela se jinak odehrává až po sérii Bohové Olympu, řekla bych. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

  

• Muži, kteří nenávidí ženy II - Denise Mina / Milénium / 2. část 1. dílu / 160 stran
První část se mi líbila více než tato. Tentokrát mi to přišlo takové uspěchané a trochu zmatené. Bez znalosti knihy by mě to asi moc nebavilo. I když ta kresba je stále opravdu moc povedená. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Kostičas - Samantha Shannon / Kostičas / 1. díl / 480 stran
Na tuto knížku jsem byla moc zvědavá. A po všech těch nadšených ohlasech jsem se na ni i těšila. Asi jsem se měla těšit mnohem méně a také od knihy méně očekávat. Neříkám, že ta kniha byla špatná, jen mi nakonec příliš nesedla. Přišlo mi to celé takové zmatené a zvláštní. Přirovnání autorky k Rowlingové upřímně nechápu. Ale určitě si kniha najde své čtenáře, toho bych se nebála. I když na druhý díl se asi podívám. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

• When lightning strikes - Meg Cabot / 1-800-Where-R-You / 1. díl / 272 stran 
A do tohohle jsem se pustila naprosto náhodou. Projížděla jsem čtečku a hledala, do čeho bych se mohla pustit a pohled mi padl na tohle. Když jsem si přečetla prvních pár stránek, bylo mi jasné, že to dočtu celé. :D Tohle je ta Meg Cabotová, kterou mám moc ráda. Pokud vás bavil Mediátor, bude se vám podle mě líbit i tohle. Navíc to má vážně lehkou angličtinu, takže pokud hledáte něco pro první čtení v angličtině, určitě doporučuji toto. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

Ták, to je všechno, co jsem za květen přečetla. Já osobně jsem celkem spokojená, bála jsem se, že to bude mnohem horší. Teď mě čeká nějaká ta povinná na červen, kterou bych měla přečíst co nejdřív. A za dva týdny jedu do Anglie, pochybuji, že v té době něco stihnu přečíst, jop. Nicméně prázdniny se už blíží mílovými kroky, tak snad brzo bude na čtení plno času, jop. :D :)

A co pěkného jste v květnu přečetli vy? :)

Komentáře

  1. Jo, kvůli tomu humbuku jsem na knihu byla taky moc zvědavá. A kvůli tomu nadšení jsem se na ni těšila a čekala od ní poněkud více. No... Moje chyba. :) A na Rowlingovou to nemá. :D Ani zdaleka, podle mě. Vlastně by mě zajímalo, proč ji za druhou Rowlingovou označují, protože já v tom žádnou podobnost vůbec nevidím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak, tak. :) Za nominaci děkuji! Určitě se zapojím, jakmile budu mít čas. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mě zase naopak Kostičas sedl :). Neměla jsem té knize co vytknout. Ale každý máme svůj styl, a to mě na tom baví u toho čtení recenzí knih dalších lidí :). Akorát souhlasím v tom, že je pro mě nepochopitelné přirovnání k Rowlingové. Nevím, na jakém základu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, tak já to chápu, spoustě lidí se ta kniha líbila hrozně moc, že jo. Jen tentokrát se k nim já neřadím. :) A jo - každého baví něco jiného, každý má na něco jiný názor a to, že ho může v klidu vyjádřit, se mi na této blogosféře líbí. :) No, byla bych moc ráda, kdyby mi někdo vysvětlil, proč právě to srovnání s Rowlingovou, jop. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!