Přeskočit na hlavní obsah

Prázdninový knihomol - srpen 2014

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

Článek opět přidávám až po celém měsíci, prostě jsem na to v průběhu měsíce neměla čas. Navíc i tak na blogu bylo článků dost, takže si nemyslím, že někomu vadí, že přináším toto celkové shrnutí. Teď od září najedu opět na Studenta knihomola, kterého můžete čekat vždy na začátku následujícího měsíce. Nyní k tomu, co jsem za ten srpen přečetla, co říkáte?

  

• Šance - Katy Evans / Real / 2. díl / 336 stran
Měsíc jsem začala přečtením pokračování knihy V ringu, které se mi líbilo přece jenom kousek víc než první díl. Rozhodně to bylo díky tomu, že Brooke nebyla tolik otravná. Celkově to bylo poměrně oddechové čtení, u kterého člověk nemusí moc přemýšlet. Z knih z podobného žánru to řadím k tomu lepšímu.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• A is for Abstinence - Kelly Oram / V is for Virgin / 2. díl / 204 stran
Tohle bylo naprosto spontánní čtení. :D Prostě jsem dostala chuť na něco v angličtině a k tomu i na něco romantického. Když jsem projížděla knížky ve své čtečce, pohled mi padl právě na A is for Abstinence. Tak jsem si řekla, proč ne? A pustila jsem se do toho! Sice jsem se trochu té knihy bála, jestli třeba není zbytečná, protože V is for Virgin byla dobrá jako samostatná kniha, ale nakonec to bylo fajn. Chtěla bych na knihu napsat recenzi, ale bohužel nevím, jestli se k tomu dostanu. Uvidíme.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Esej o tragédii - Elizabeth LaBan / 320 stran
Tahle knížka mě zaujala už v angličtině, podle anotace působila zajímavě, ale nijak jsem se po ní nepídila. Z českého vydání jsem ovšem měla radost a na knihu jsem byla velmi zvědavá. Mně osobně se líbila, i když nebyla tak moc speciální, jak jsem od ní čekala. Nicméně ona si ani na nic jiného, než co je, nehrála - naštěstí.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Čistý - Julianna Baggott / Čistý / 1. díl / 476 stran
Na Čistého jsem byla ohromně zvědavá, doufala jsem, že by se mi ta kniha mohla líbit. Nakonec se mi skutečně líbila. Sice mě trochu rozčilovaly krátké kapitoly, na druhou stranu se ale i díky tomu kniha rychle četla. Ještě teď mě trochu děsí, jak realistické to dokázalo být. Rozhodně se těším na druhý díl.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

   

• Zakázaná přitažlivost - Kateřina Petrusová / Bavettovi / 3. díl / 304 stran
Ale jó. Nebylo to špatné. Jen předchozí díly se mi přece jenom líbily podstatně více. Henry je sice sympaťák a Emily také není vyloženě špatná, i když mně osobně moc nesedla. Za nejzábavnější prvek beru asi rodinu Emily. A ten úplný konec. Rozuzlení té hlavní zápletky mě moc nevzalo, podle mě to šlo vymyslet lépe. Avšak pořád to bylo takové oddechové čtení. 
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

• Škola dobra a zla - Soman Chainani / Škola dobra a zla / 1. díl / 416 stran
Tohle bylo boží! :D Zaručeně nejlepší přečtená kniha v srpnu. Hrozně moc jsem se u toho bavila, celý ten příběh a svět byl perfektní. A Agáta! Zlatíčko moje. Byla jsem na knížku velmi natěšená a i tak mě ani v nejmenším nezklamala! A druhý díl bude hned na začátku příštího roku! Juch! Sice bych si to nejradši přečetla už teď, ale budu to muset holt vydržet. 
Na GoodReads hodnoceno 5/5 hvězdiček.

• I am Pusheen the Cat - Claire Belton / 192 stran
Za tohle může Katherine - ukažme si na ni! :D To ona mě seznámila s touhle košištou! :D A jó, vím, že tohle není vlastně ani knížka, že jsou to jen obrázky a trocha textu k tomu, ale ono to vypadalo dost vtipně, navíc to letos chystá i CooBoo, tak jsem se s touhle košištou chtěla trochu seznámit. Po přečtení musím zkonstatovat, že jsem se vlastně upřímně pobavila a tahle kočka fakt nemá chybu. :D
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Poklad Čarodějky ze severu - Caroline Carlson / Téměř ctihodná liga pirátů / 1. díl / 309 stran
Byla jsem (a vlastně stále jsem) na vlně takových těch pohádkových - dětských knih, proto jsem se pustila do téhle pirátské knížky, i když jsem ji původně plánovala až kousek později. Teď bych na ni ale měla napsat recenzi, vzhledem k tomu, že jde o recenzní výtisk, tak snad to stihnu. Jinak to bylo moc príma čtení, které mě dokázalo i pobavit.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

 

• Fakt smůla - Jeff Kinney / Deník malého poseroutky / 8. díl / 224 stran
S lítostí musím konstatovat, že už to fakt není to, co to bývalo. Obzvlášť pokud to porovnám s prvním dílem, tak je tohle docela slabota. Ztrácí to ten vtip, který to mělo a prostě už je to takové... Okoukané. Ale pořád to bylo čtení jen na chvíli. Ten další díl si asi ještě přečtu - pokud se nepletu, měl by být poslední.
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

• Šachovnice bohů - Richelle Mead / Věk X / 1. díl / 544 stran
Ha! Tak se mi nakonec podařilo za prázdniny přečíst aspoň jednu knihu, která by měla více než pět set stran! Zároveň s tím jde asi o největší překvapení měsíce - téměř vůbec jsem nečekala, že se mi tahle knížka bude tolik líbit. Také bych ani náhodou neřekla, že ji napsala zrovna Richelle Mead - četla jsem od ní sice jen první díl Sukuby a první dva díly Vampýrské akademie, i tak ale beru tuhle knížku za její nejpodařenější. Podrobněji knihu rozeberu v chystané recenzi. Vězte ale to, že nejsem žádný skalní fanoušek Richelle Mead a i tak mě ta kniha upřímně nadchla. Moc se těším na pokračování!
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

V porovnání s jinými jsem toho možná tolik nepřečetla, já jsem ale s těmi svými deseti knihami naprosto spokojená. Kdybych tolik knih přečetla i v červenci, bylo by to ještě lepší. Takhle si musím vystačit s šestnácti knihami za prázdniny - i když ono ani to není zrovna málo, to až se zase před někým ve třídě zmíním, kolik jsem toho přečetla, bude na mě dost nevěřícně koukat, to si pište. :D
A jak jsem trávila čas, když jsem nečetla? No, samozřejmě jsem sledovala nějaké seriály. Třeba jsem se nechala svou mamkou přesvědčit k Panství Downton - na první díl jsem koukla jen ze zvědavosti. No... A pak to už jen jelo. :D Aktuálně mám za sebou dvě řady, třetí se snažím odolávat, protože ono to žere opravdu hodně času. Pokud neznáte, tak rozhodně doporučuji. :)
Jako spousta ostatních jsem také začala sledovat seriál Outlander. Po prvním dílu jsem byla lehce rozpačitá, bála jsem se, že to bude moc romantické, další tři epizody mě vyvedly z omylu. Zatím mě to opravdu baví a já se jen a jen těším na další díly. Strašně mě baví ty jejich přízvuky, ale koukat na to bez titulků je poměrně výzva. :D Doporučuji zkusit, jestliže nekoukáte.
Co se týče filmů, tak stojí za zmínku patrně jen to, že jsem v kině viděla Strážce Galaxie a kdyby to šlo, hned jdu na to znovu! :D Skvěle jsem se u toho bavila, ty dvě hodiny utekly neuvěřitelně rychle. Sice jsem to bohužel viděla s dabingem, ale tak hrozně to zase nedopadlo, řekla bych. A ten soundtrack, lidi! Ten si poslechněte!

No, myslím, že to je k srpnu v tomto směru asi vše. Pokud jste článek dočetli až sem, máte můj obdiv! :D

A co pěkného jste přečetli či viděli v srpnu vy? :)

Komentáře

  1. Pri A is... sa tiež bojím presne toho, že je to zbytočné a pokazí dojem z V.:D
    Inak, na Školu sa samozrejme chystám, ale veľmi dobre vyzerá aj tá Esej či tá Pirátska liga.:) A Pusheen! Sledujem blog už dlhšie a mám ju rada, takže... hádam sa dostanem aj ku "knihe".:D
    No, ja som mala v auguste - ako vieš - maratón zameškaných marveláckych filmov, chýbajú mi už iba tí Strážcovia.:D Veľmi sa teším.:D Aj na soundtrack.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj dojem z V is for Virgin to nepokazilo, bylo to celkem fajn čtení, ale ne druhou stranu, kdyby ta knížka nebyla, tak to asi také nevadí, no. :D :)
      Já jsem s Pusheen viděla pár obrázků, ale nikdy jsem ji neřešila. Po přečtení knihy mě zajímá mnohem víc. :D
      Jé, takže na další marvelácké filmy se můžeme těšit spolu? Skvělé! :D

      Vymazat
  2. Na košištu se fakt těším :)
    Jinak poseroutku jsou přečetla jednu knihu a nikdy víc to nechci vidět. Nezasmála jsem se ani jednou a navíc mi ten kluk byl příšerně nesympatickej, jak se choval ke svému kamarádovi, tak až zlej. Nějak nechápu tu popularitu. Mnohem víc mě baví Mikulášovy patálie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Košišta je výborná! :D
      Máš pravdu, že mi Greg ze začátku vůbec nesedl, ale časem jsem si na něj zvykla. Mě na tom vždycky asi nejvíc bavilo, do jakých problémů se právě Greg dostává a jaké potíže z toho má, jop. A ta jeho rodina je celkem fajn. :) No vidíš, Mikulášovy patálie jsem nikdy nečetla. Možná je někdy zkusím. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.