Přeskočit na hlavní obsah

Březnové knižní novinky aneb čím novým si zlepšit náladu

Máme tu zase nový měsíc a s ním i nový článek zaměřený na knižní novinky. V březnu těch knížek vyjde dost a dost a vybrat jich jen pár mi dalo vážně zabrat. Těžko odhadnout, kterou z níže uvedených knih si opravdu pořídím, nicméně jsem na ně dosti zvědavá a minimálně přečíst si budu chtít většinu z nich. Tak se tedy půjdeme podívat na ty knihy, které mě zaujaly, co říkáte?

Třetí hrob přímo před nosem - Darynda Jones / Beta / vychází 12.3.2015
Info o knize: GoodReads / Bux.cz (na stránkách nakladatelství kniha ještě není)

Na tuhle knížku se ohromně moc těším! Také je jediná za seznamu, kterou si na sto procent koupím, protože předchozí dva díly už mám doma, oba jsem je četla a oba se mi vážně hodně líbily. Pokud jste s touhle sérií ještě nezačali, tak ji upřímně doporučuji. Jejím největším kladem je to, že je neskutečně vtipná. Charley je perfektně sarkastická hrdinka. A už jsem zmínila ty hrozně boží obálky? Prostě krása!

Anna a Anna - Charlotte Inden / Albatros / vychází 11.3.2015
Info o knize: GoodReads / Albatros

Co by to bylo za knižní novinky, kdybych tu neuvedla i nějakou knihu pro děti? Tentokrát jsem se rozhodla zvolit knihu Anna a Anna protože mě jednak zaujala anotace a jednak i ta obálka. Podle anotace to působí jako knížka, která by se mi mohla poměrně dost líbit. Navíc na ni Madeleine napsala mile pozitivní recenzi, která mi ještě víc potvrzuje, že se mi bude líbit. K tomu ji ještě překládala Tereza Pecáková, která má na triku i překlad knih od Kerstin Gier, takže mám jisté, že překlad bude dobrý.

Etta a Otto a Russell a James - Emma Hooper / Jota / vychází 18.3.2015
Info o knize: GoodReads / Jota

Když jsem tuhle knížku objevila mezi březnovými tituly, poměrně dost mě to překvapilo. Nějak jsem nezaregistrovala, že se její vydání chystá. Sice se neřadí mezi nejznámější tituly, ale pár lidí jsem o ní slyšela mluvit. Podle anotace to vypadá na zajímavý příběh ze života, které mě poslední dobou docela baví. I ta obálka je milá. Možná to nakonec nebude nic moc, avšak určitě plánuji se po této knize podívat a budu doufat, že se objeví v naší knihovně.

Hora štírů - John Flanagan / Egmont / 24.3.2015
Info o knize: GoodReads / FB nakladatelství Egmont

Jů, nové Bratrstvo! Je fakt super, že kniha vyjde tak krátce po vydání v zahraničí! A ta obálka je opravdu moc povedená. Sice jsem ještě nečetla ten předchozí díl, i tak ale mám radost, že vyjde další. Knihy od pana Flanagana mě zkrátka stále baví. V téhle, pokud se nepletu, by navíc měl opět vystupovat můj oblíbený hraničář Gilan. Je sice ve hvězdách, kdy si na tenhle a na ten předchozí díl najdu čas, avšak určitě si ho najdu. Pokud s knihami od pana Flanagana nemáte zkušenosti a nevadí vám fantasy pro mladší čtenáře, tak určitě doporučuji!

Chtělo by to nový jména - NoViolet Bulawayo / Odeon / 12.3.2015
Info o knize: GoodReads / Bux.cz

Jsem si řekla, že se více zaměřím na tu beletrii pro dospělé, která by mi snad mohla přinést i něco nového. Co jsem si tak všimla, Odeon v tomhle směru nevydává špatné knihy. Tohle navíc vypadá hodně zajímavě i ohledně tématu, které kniha zpracovává. Patrně ta knížka bude i poměrně kvalitní, vzhledem k tomu, že se dostala mezi finalisty Man Booker Prize, což je - jak jsem si tak všimla - docela prestižní cena. A taky se mi hrozně líbí to jméno autorky! Plus jsem nečetla moc autorů afrického původu, tak bych si mohla rozšířit obzory.


Ztráty a nálezy - Brooke Davis / Mladá fronta / 19.3.2015
Info o knize: GoodReads / Mladá fronta

Podle anotace tohle na mě působilo jako velice milá kniha, která by se mi mohla líbit. Ovšem když jsem viděla, že je to doporučené pro čtenáře knihy Projekt manželka, hned jsem měla jasno, že se na to opravdu musím podívat! Projekt manželka je totiž naprosto boží knížka a jestli se tohle bude jí aspoň z části podobat, tak je tu velice vysoká šance, že se mi to líbit bude. Plus si myslím, že půjde o takový ten typ příběhu, které mě poslední dobou baví. A už jsem zmínila, že se mi moc líbí ta obálka?


K českým titulů by to pro tentokrát bylo vše. Nyní přejdu k těm anglickým:



Bone Gap - Laura Ruby / Balzer + Bray / vychází 3.3.2015
Info o knize: GoodReads
Tuhle knížku bych patrně naprosto odignorovala, kdybych si nevšimla, že na obálce je doporučení od E. Lockhart, autorky knihy We Were Liars (Ostrov lhářů), což je kniha, která se mi hrozně moc líbila. Pak jsem si tedy přečetla anotaci. Ta vypadá zajímavě, takže jsem na knihu zvědavá.

Everything That Makes You - Moriah McStay /Katherine Tegen Books / vychází 17.3.2015
Info o knize: GoodReads
Tak u této knihy na mě zapůsobila hlavně obálka. Pokud rozumím anotaci dobře, mělo by jít o takový ten typ příběhu co by, kdyby - jak jednotlivé události ovlivní náš život a jací bychom byli, kdyby k nim nedošlo.

Liars, Inc. - Paula Stokes / HarperTeen / vychází 24.3.2015
Info o knize: GoodReads
U téhle knížky mě tedy také jako první zaujala ta obálka, ta mě vlastně poměrně dost nadchla. Je hodně jednoduchá, ale taková creepy. A ta anotace, ta zní božsky! Tohle by mohla být naprosto úžasná knížka nebo taky pěkná blbost. Doufám v to první.

Written in the Stars - Aisha Saeed / Nancy Paulsen Books / vychází 24.3.2015
Info o knize: GoodReads
A na tohle jsem z této čtveřice zvědavá asi nejvíc. V podstatě by to mělo být o dívce, která sice pochází z rodiny konzervativních imigrantů, ale vlastně má ve spoustě věcech svobodnou volbu - kromě lásky. Rodiče trvají na dohodnutém manželství. Fakt, že se zamiluje do jednoho chlapce, přesvědčí její rodiče, že musí navštívit rodný Pákistán. Zde se rozhodnout jí ten dohodnutý sňatek zařídit. Knížka by to mohla být hrozně super, vyvolávající spoustu emocí. Nebo se z toho může vyklubat pěkné klišé. Tak uvidíme, co z toho to bude.

Na které březnové novinky se těšíte vy? 

Komentáře

  1. Sakra, to jsem neměla vidět!! Jelikož totiž k maturitě pořád nic neumím, rozhodla jsem se motivovat knihami. Za každé tři naučené (a zapamatované) otázky si můžu koupit jednu knihu. Musím říct, že mi to jde fakt bídně :D
    Vybrané české mě naštěstí moc nezaujaly, ale pokud se nepletu, tak z těch ostatních březnových mám už dopředu vybráno několik kousků, co musím mít :D :D Nejvíc mě ale zaujaly ty anglické knihy. Všechny čtyři vypadají výborně a slyším o nich prvně, takže díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, ale to je dobrá motivace! :D Já jsem si zase řekla, že si za odměnu za udělání maturity nadělím tu speciální edici Fangirl, jop. :D
      Jé a copak si v březnu plánuješ pořídit? Nebo které z březnových knížek tě zaujaly? :D Tak jsem ráda, že aspoň anglickými knížkami jsem tě zaujala. :D :)

      Vymazat
  2. Jé, třetí CHarley, konečně! To je fakt skvělá série.
    Jinak Světová knihovna od Odeonu je super, taky jí začínám přicházet na chuť. Člověk se musí trochu prokousat těmi obálkami a anotacemi, po jejichž přečtení si občas říká "co to sakra je?" (teda aspoň já), a pak zjistí, že jsou to vlastně docela zajímavé věci... (nebo aspoň já :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na tu knížku ohromě těším! :D
      Jo, jo, přesně tak. Podle obálky mě zaujalo jen pár knih z jejich nabídky. A zrovna ta Jména mě osobně zaujala hlavně díky jménu autorky, protože jsem si nebyla jistá, jestli to je fakt jméno. :D Tak jsem se na to mrkla a nakonec jsem zjistila, že by to nemusela být špatná kniha. :)

      Vymazat
  3. Sakryš, to vypadá na krásné knížky :-) Etta a Otto a Russell a James vypadá moc dobře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední dobou u nás vychází jen samé krásné knížky! ;) :) Snad to bude tak dobré, jak si myslím, že by mohlo být! :)

      Vymazat
  4. Tak třetí Charlie od Daryndy Jones mi udělá velkou radost! :) Ale i ostatní knížky vypadají dobře..No uvidíme, jak moc provětrám peněženku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na ni těším hrozně moc! :) Já osobně ji teď asi moc neprovětrám, ale časem snad ano. :D :)

      Vymazat
  5. Tak až na dva tituly bych šla do všeho! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!