Přeskočit na hlavní obsah

Čím nás nakladatelé zahrnou v dubnu?

Rozhodně toho nebude málo! Na duben nakladatelství plánují spoustu skvělých knih, takže osekat můj výběr na co nejnižší možné číslo mi dalo dost zabrat. Je dost možné, že jsem na vydání některé knihy i zapomněla, mám to teď poněkud hektické, tudíž tolik nestíhám sledovat ty plánované knížky, když kolem nich není velké haló. I tak se mi povedlo vybrat pár knižních pokladů, které bych si časem ráda pořídila domů. (I když to časem bude za hodně dlouho.)

Sága - Brian K. Vaughan, Fiona Staples / BBart / vychází 22.4.2015
Info o knize: GoodReads / BBart

Tohle je pro mě rozhodně nejočekávanější novinka měsíce! Sága ovšem není kniha - jde o komiks. Z českého vydání mám ohromnou radost, už jsem totiž plánovala si to pořídit v angličtině. A proč jsem ze Ságy tak nadšená? Všichni to chválí! Teda myslím jako všichni v zahraničí. Booktubeři, které sleduji, tohle naprosto zbožňují, ještě jsem proti tomu neslyšela křivé slovo. Kvalitu dokazuje i spousta ocenění, které Sága posbírala - kupříkladu to je cena Hugo, což je v rámci sci-fi a fantasy fakt výborné. Navíc to překládá Richard Podaný, takže to bude v češtině skvělé! Už abych to měla doma!

Ostrov lhářů - E. Lockhart / Host / vychází 9.4.2015
Info o knize: GoodReads / Host

Na tuhle knížku chci upozornit hlavně vás - sama jsem ji už četla v angličtině a jelikož mi přišla opravdu hrozně moc dobrá, mám obrovskou radost, že vyjde v češtině. Hrozně moc doufám, že se vám bude líbit, dost by mě totiž mrzelo, kdyby ne. Hlavně se pokuste ke knize přistupovat s otevřenou hlavou, bez přehnaných očekáváních, ať vás pak nezklame. Mně osobně se na ní moc líbil styl psaní a že vlastně nevíte docela dlouho, na čem jste. Jestliže jste četli třeba Prozření Mary Dyerové a líbilo se vám to, mohla by vás tato kniha zaujmout - podle mě mají hodně podobnou atmosféru.

Nejkrásnější - Marissa Meyer / Egmont / vychází 14.4.2015
Info o knize: GoodReads / Egmont

Mám velkou radost, že tahle kniha v češtině vyjde, dokonce tak rychle po originálu, za to dávám nakladatelství Egmont velký palec nahoru. Co se týče obálky... No, asi si nikdy nepřestanu vyčítat, že jsem si Měsíční kroniky začala kupovat v češtině, ehm. Jinak po obsahové stránce se na Nejkrásnější těším hrozně moc! Z Měsíčních kronik jsem sice četla jen Cinder a Scarlet, ovšem to nic nemění na tom, jak moc mám tuhle sérii ráda, a tudíž čím víc knih v ní bude, tím líp! Navíc jsem slyšela, že autorka se v této knize nesnaží z Levany udělat chudinku či nějak ospravedlnit její chování. Což je bezva.

Dračí cesta - Daniel Abraham / Laser-Books / vychází 9.4.2015 (asi)
Info o knize: GoodReads / Laser-Books

Po pár měsících tu zas jednou mám nějaké to fantasy! Tuhle knížku jsem si v angličtině vyhlédla už před nějakou dobou, ovšem že vyjde v češtině jsem zjistila docela nedávno. Podle FB stránkách nakladatelství je předpokládané vydání 9. dubna, ale člověk nikdy neví, jak by se to mohlo posunout. Podle anotace to vypadá poměrně dobře, teď je otázka, jak se mi bude líbit autorův styl a jestli v rámci prostředí přinese něco nového. Jinak jde o první díl z prozatím pětidílné série, takže jestli se mi zalíbí, budu muset doufat v to, že se bude u nás prodávat, abychom se těch pokračování i dočkali.

K českým titulům je to vše. Nyní přejdu k těm anglickým:


Inside the O'Briens - Lisa Genova / Gallery Books / vychází 7.4.2015
Info o knize: GoodReads
Lisa Genova je autorka knihy Ještě jsem to já (Still Alice), která se teď do podvědomí čtenářů dostala hlavně díky tomu, že byla zfilmovaná. Já osobně se na tu knihu teprve chystám. Teď v dubnu jí pak vyjde kniha další, ve které se bude zabývat Huntingtonovou chorobou, která se nedá léčit. Navíc je tu padesátiprocentní šance, že ji vaši potomci zdědí. Já osobně si myslím, že by mohlo jít o velmi dobré a emoční čtení. Pokud se mi zalíbí Ještě jsem to já, určitě se budu chtít pustit i do této knížky.

Things We Know By Heart - Jessi Kirby / Harper Teen / vychází 21.4.2015
Info o knize: GoodReads
Tohle podle anotace zní lehce šíleně - pokud to chápu dobře, přítel hlavní hrdinky zemře a ona se rozhodne vyhledat příjemce jeho orgánů, nejvíce chce najít příjemce jeho srdce, protože věří, že esence člověka je v srdci. Mohla by se z toho vyklubat blbost, ovšem dost možná i milá contemporary. Navíc si chci od Jessi Kirby už nějakou chvíli něco přečíst, tak proč nesáhnout po její novince?

Lying Out Loud - Kody Keplinger / Scholastic / vychází 28.4.2014
Info o knize: GoodReads
The DUFF mám už nějaký ten pátek doma, jen jsem se k té knize stále nedostala. Ovšem letos v létě mám v plánu to napravit! Jinak na LOL jsem v současné době zvědavá snad ještě víc než na The DUFF. Celkově se už chci konečně s tvorbou Kody Keplinger seznámit. Jinak nevím, čím to je, ale ta obálka se mi hrozně moc líbí!

Pip Bartlett's Guide to Magical Creatures - Maggie Stiefvater, Jackson Pearce / Scholastic / vychází 28.4.2014
Info o knize: GoodReads
Tohle vypadá na roztomilou middle-grade, které mě teď opravdu hodně baví. Maggie Stiefvater píše hrozně dobře, takže věřím, že ta knížka bude stát za to. Navíc tentokrát Maggie působí i jako ilustrátor - pokud jste ještě neviděli žádnou její tvorbu, je to vážně velká škoda, protože opravdu stojí za to!

To je z mé strany ke knižním novinkám vše. A copak zaujalo vás?

Komentáře

  1. LOL je ale spin-off, dejme tomu, k DUFF :) Nejdřív si přečti DUFF ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, já o tom vím a mám v plánu si The DUFF přečíst jako první. :) Původně jsem to k té knize chtěla napsat, že je to v podstatě nějaké to volné pokračování, ale pak jsem na to byla moc líná. :D

      Vymazat
  2. Já doufám, že nějaké knihy dostanu v dubnu k narozeninám, jinak budu fakt smutná, že si nemůžu všechno koupit! :D Ságu si určitě také pořídím, stejně tak Ostrov lhářů. Nejkrásnější má naprosto příšernou obálku, vůbec nechápu ty holé ruce – to má na sobě jenom kapuci nebo co? :D Plus ta žabí pusa! :D Ještě že ty knihy doma nemám, asi se je pořídím v angličtině.
    Ještě jsem to já se také chystám číst (ale bůhví kdy), protože film se mi docela líbil. I tahle nová kniha autorky by mohla být dost zajímavá. Celkově mi ale čtení o těchto nemocech nebo jejich sledování prostřednictvím filmů přijde strašně smutné a málokdy se zdržím slz.
    Z dubnových knih si určitě pořídím Elitu, protože první díl Selekce se mi docela líbil. Je to takové to nenáročné a předvídatelné čtení, u kterého nemusíš moc myslet. Navíc ty obálky prostě ♥
    A Jako zabít ptáčka má myslím teď v dubnu vyjít v novém obalu, takže tohle vydání si určitě pořídím a po letech si knihu přečtu znovu. Pamatuji si, že se mi kdysi hodně líbila, i když si nejsem jistá, jestli jsem dokázala naplno ocenit její tematiku. Jsem zvědavá, jestli uvidíme to "nové" "pokračování" Go Set a Watchman v češtině, docela ráda bych si knihu přečetla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, budeš mít v dubnu narozeniny? Tak to by byl hřích, kdybys nedostala žádnou knihu! :D Já sice své kapesné za duben utratím za předobjevnávku jedné anglické knížky, ale časem se určitě taky dostanu k těmhle knížkám. :D :)
      Taky si budeš pořizovat Ságu? Super! :) Na té obálce mi vadí přesně to, co tobě. :D Já kdykoliv vidím ty originální a ty naše obálky, tak se mi chce brečet a nadávat své blbosti. :D
      Ještě jsem to já si chci přečíst určitě, protože jsem knihu s podobnou tématikou ještě nečetla. Tak trochu počítám, že mi z toho smutno bude, no. Ale uvidíme. :)
      Tak jako Selekce fakt má krásné obálky, o tom se hádat nebudu. :D Co se týče obsahu... Fakt nevím, jestli to někdy zkusím.
      Jop, o tom novém vydání vím a i jsem nad tím přemýšlela, ale nakonec jsem se rozhodla, že si to pořídím v angličtině, ať mám trochu větší výzvu. :) To pokračování v češtině podle mě bude určitě. Sice těžko říct kdy a kdo to vydá, ale nebála bych se toho, že v překladu nevyjde. :)

      Vymazat
  3. Ty české, cos zmínila, mě také zajímají. :D Snad se k nim někdy dostanu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To "snad se k nim někdy dostanu" znám moc dobře. :D Ale budu držet palce, aby ses k nim opravdu dostala! :D :)

      Vymazat
  4. Sága, Ostrov lhařů, Dračí cesta a ze zahraničních rozhodně Pip Bartlett's Guide to Magical Creatures! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ty si Ságu přečteš brzo! Dost by mě zajímal tvůj názor na ni. :)

      Vymazat
  5. Nejvíc mě asi zaujal Ostrov lhářů, ale i ostatní se mi celkem líbily, takže třeba časem se přiřadí ke knihám v mé knihovničce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ostrov lhářů je skvělá knížka, takže výborný výběr! Snad se ti bude líbit i po přečtení. :)

      Vymazat
  6. Super výběr, jsem ráda, že nás jen nezahlcuješ výpisem všech knih, co vyjdou u toho a toho nakladatelství :) U Ságy mě přesvědčil její překladatel, rozhodně na to budu muset mrknout! :) Dračí cesta vypadá také suprově. A Nejkrásnější... tahle obálka mi nepřijde až tak hrozná. Přinejmenším oproti Scarlet, která byla vážně pohroma. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tyhle seznamy mě právě také moc nebaví. :D Navíc si tímhle způsobem kompenzuji zrušený Wishlist, no. :D Já jen fakt doufám, že ta Sága bude tak dobrá, jak všichni říkají. Dračí cesta může jen překvapit. :) Obálka Scarlet se ti nelíbila? :D Podle mě je teda z celé série zatím nejlepší. :D

      Vymazat
  7. Tyjo, já neměla tušení, že budou vydávat SAGU! Tu musím mít! :) A na We were liars se taky ohromě těším. :) Díky za supe článek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem moc ráda, že jsem ti poskytla nějaké nové informace! :) U Ostrova lhářů se určitě máš na co těšit! :) Není zač. :)

      Vymazat
  8. O Sáze slyším prvně, ale vypadá to skvěle! Určitě se po ní mrknu, díky za tip! :)
    Na Ostrov lhářů se taky neskutečně těším :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač! Čím víc lidí se o ní dozví, tím víc lidí si ji pořídí a tím větší šance bude na vydání pokračování, takže jsem o ní musela napsat! :D :)
      Máš na co! Teda aspoň podle mě. :)

      Vymazat
  9. Sága mě taktéž moc zaujala, určitě se po ní budu muset podívat! :) Ostrov lhářů si rozhodně pořídím a Nejkrásnější určitě časem taky.
    Jinak se ještě těším na pokračování Selekce. Knihu totiž četla i mamka a hned se mě ptala, jestli mám druhý díl, takže i kdyby u mě Selekce nezabodovala, mamka by i přesto Elitu koupila. :D
    A ještě se určitě chystám na Past od Andrewa Fukudy. Druhý díl této trilogie se mi líbil mnohem víc než Hon, takže doufám, že třetí díl bude ještě o něco lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si plánuji Ságu pořídit, jen na ni musím ušetřit. :D Já jen doufám, že se vám ten Ostrov lhářů bude líbit! :) Nejkrásnější také plánuji, ale nejdřív ještě musím dokoupit Cress. :D
      Na pokračování Selekce se určitě těší hodně lidí. :) Snad se vám bude líbit!
      Hm... Na tu sérii se možná časem mrknu. :)

      Vymazat
  10. Nejvíce mě zaujala Dračí cesta a Ostrov lhářů :) Z těch anglických bych si ráda přečetla LOL :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ostrov lhářů, ten fakt vřele doporučuji! :) Jakmile si přečtu The DUFF, určitě se budu chtít vrhnout i na LOL! :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.