Přeskočit na hlavní obsah

Teď už to s tou neaktivitou myslím opravdu vážně

Bohužel, je to pravda. Název článku mluví jasně - nyní to s neaktivitou myslím opravdu vážně. Téměř už od minulého září prohlašuji, že má aktivita na blogu bude dost nízká. V lednu jsem opakovala, že vážně nebudu přidávat příliš článků na blog. Zatím to ani jednou tak nedopadlo a já jsem na své poměry přidávala stále hodně. Z velké části za to mohly výčitky svědomí, které jsem měla - prostě jsem blog nechtěla zanedbávat. Z velké části za tím byl fakt, že jsem zkrátka radši šla napsat nějaký článek, než se jít učit.

To naneštěstí teď už vskutku končí. Maturita mě čeká už příští měsíc a já začínám lehce vyšilovat z toho, že v podstatě nic neumím. Teď přes velikonoční prázdniny jsem dávala dohromady maturitní otázky ke společenským vědám. Maturitní otázky k dějepisu ještě hotové nemám, za což si teď fakt hodně nadávám. Mizerně jsem na tom i s angličtinou, i když té se tolik nebojím. No a nesmím zapomenout na češtinu, u které jsem zjistila, že některé ty knihy, hlavně ty, co jsem četla v prváku, si budu vážně muset přečíst znovu. (Zrovna teď mě docela dost děsí to, že budeme mít u zkoušky jiný překlad knih, než v jakém jsem je četla já - třeba teď jsem viděla ukázkový maturitní list k Shakespearovi a za boha jsem nedokázala identifikovat, ze které části ta ukázka je, protože jsem prostě četla jiný překlad, uf. Navíc je od letošního roku ta maturita z češtiny koncipovaná trochu jinak než v loni, tudíž nesplníte jednu část, automaticky jste neodmaturovali. Fakt bezva.)

Nejhorší na tom všem je, že to všechno hrozně rychle utíká. Ani se nenadějete a on už je konec měsíce! To mě opravdu děsí. Plus zároveň s maturitou se blíží i přijímačky, ze kterých jsem také dost nervózní, protože bych vážně moc chtěla být na nějakou tu školu přijatá. (Dobře, do Budějovic mě vezmou bez přijímaček, ale tam fakt nechci. To je pro mě ta poslední možnost, když mě nevezmou do Prahy nebo do Olomouce.)

Zkrátka tímhle článkem chci vás informovat o tom, že přecházím do úsporného režimu. Ještě musím sepsat jednu recenzi, kterou dlužím nakladatelství, a pak vypínám. Musím sama sobě zakázat přístup na blog. Musím si zakázat nad blogem přemýšlet, vyčítat si, že jsem nic dlouho nepřidala, že je na blogu pusto a prázdno. Tak trochu to pro mě bude očišťovací kůra, protože jsem se teď nad blogem stresovala až zbytečně moc. Myslím, že ta škola mi teď jako stresor stačí dostatečně, blog k tomu přidávat nebudu.

Jakmile budu mít tohle všechno za sebou, určitě se s velkou chutí do blogování pustím! Ani nevíte, jak moc se těším, až se budu moci zase pořádně pustit do čtení a krásně u toho vypnout!

V červnu mě tedy můžete čekat v plné síle zpět! A pokud někteří z vás letos také maturujete, přeji vám hodně štěstí a pevné nervy!

Komentáře

  1. Tak hodně štěstí, ale určitě to zvládneš :) Kdybys s něčím potřebovala poradit, klidně napiš :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím to nějak zvládnout! :D Děkuji za nabídku, když něco budu potřebovat, tak napíšu. :)

      Vymazat
  2. "ukázkový maturitní list k Shakespearovy "

    Takže.. Uklidni se a pak to oprav, jo? :o)
    Taky jsem maturovala z dějáku a nestihla jsem se to naučit celé, ale měla jsem štěstí, že jsem si vytáhla, co jsem uměla.
    A s tím Shakespearem je to drsné, protože ty překlady se vážně moc liší.

    Držím pěsti, ať to zvládneš v klidu a levou zadní.
    Ale že nechceš jít studovat do Brna, to mě vážně mrzí! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fuj, to je hnusná hrubka! Už jsem to opravila. Ale ono to bude tím, že jsem nad tím přemýšlela jako nad přívlastkovým přídavným jménem a pak mi nějak nedošlo, že to to přídavné jméno není. :D
      Já se budu modlit, abych si vytáhla něco normální. Jako já bych už teď dala jakž takž dohromady ty souvislosti, s daty je to ale horší.
      No právě. Já jsem si to poctivě přečetla, ale z té ukázky jsem fakt nedokázala s jistotou určitě, o jakou část knihy / hry jde.

      Já Brno zvažovala. Ale nakonec z toho nějak sešlo. :D

      Vymazat
  3. Tak tedy hodně štěstí k maturitě x) Určitě to dáš!

    OdpovědětVymazat
  4. To veľmi dobre poznám :D Síce nematurujem, ale pred skúšovým toho mám vždy kopu a to isté aj počas neho :D A cez rok to nie je o nič lepšie ... Nanešťastie. Tak veľa chuti potom, keď sa vrátiš v plnej sile prajem :D

    Inak ak máš rada knihy, možno by si sa chcela zapojiť - http://janeismystery.blogspot.sk/2015/04/knizny-kviz-sutaz.html :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, zkouškové, to poznám příští rok. :D Moc děkuji! :)

      Vymazat
  5. Držím palce! Ja teraz blog tiež zanedbávam, keďže ma čakajú štátnice :) ale potom plánujem rovnako návrat v plnej sile :D uvidíme či ma pracovný život nezmorí a podarí sa mi to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Já už mám vše za sebou, takže se plánuji co nejdříve opět pustit do psaní článků a tak. Moc mi to chybělo. :)

      Vymazat
  6. Gratuluju ti, že se ti podařilo k tomu odhodlat. Třeba neskončíš jako já a nebudeš se snažit naučit všechny předměty o svaťáku, to bych totiž nepřála ani největšímu nepříteli... =D Tak držím palce. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodnutí tu sice bylo, ale stejně to učení nejvíc odnesl ten svaťák. :D Příště na sebe musím být ještě přísnější. :D

      Vymazat
  7. Už sa teším, keď budeš mať na blog zase čas a držím palce - uvidíš, že všetko zvládneš.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sama jsem se hrozně těšila, až se do toho blogování budu moci konečně zase pustit, juch! :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.