Přeskočit na hlavní obsah

24hodinový Read-a-thon: Co budu číst

Možná jste si toho všimli, možná ne, ale Terka z blogu She is a Bookaholic pořádá další dvaceti čtyř hodinový read-a-thon! Patrně je vám jasné, o co v tomhle projektu jde, ale kdyby náhodou ne - cílem je se jeden den věnovat primárně čtení a stihnout toho během maratonu přečíst co nejvíce! Určitě je to výborná výzva, kdy se může člověk krásně hecnout a zkusit zjistit, kolik je opravdu schopný toho za jeden den přečíst. Nebo jestli máte zrovna problémy se čtením, může to zapůsobit jako výborné nakopnutí!

Já osobně teda konečně po dlouhé době problémy se čtením nemám, právě naopak, naštěstí. Proto jsem si řekla, že se hecnu a zkusím zjistit, kolik toho dám, když se tomu budu opravdu věnovat. Navíc je to teď pro mě vážně vhodná doba, zrovna zítra, kdy se read-a-thon koná, nemám nic na práci, mám úplné volno, tak proč to nevyužít? Já jdu do toho! A co vy?

Už mám i vybrané, co plánuji číst. Nebo z čeho budu své čtení vybírat:

Ne, nezbláznila jsem se a nečekám, že tohle zítra všechno přečtu. Cress od Marissy Meyer jdu teď rozečíst a uvidí se, nakolik mě bude bavit, a tudíž kolik toho stihnu přečíst už dnes a kolik mi zbude na zítra. Je možné, že ji nakonec zítra vůbec číst nebudu, obzvlášť když uvidím, že bych pak nic jiného nestihla. Uvidíme.
Mýty: Farma zvířat od autorů Bill Willingham, Mark Buckingham a Steve Leialoha je komiks, který si chci zítra určitě přečíst. V rámci read-a-thonu jsou i tři výzvy, jednou z nich je přečíst komiks či mangu. Tu výzvu hodlám splnit. Navíc je ten komiks krátký, tudíž tolik času nezabere.
Druhá stříbrná kniha snů od Kerstin Gier mi splní další výzvu, pokud se k ní dostanu - máme si přečíst knihu, kterou jsme si pořídili v loňském roce a ještě jsme se k ní nedostali. Těžko říct, jestli to přečtu opravdu celé, ale zkusím to. Ony se knihy od Kerstin skvěle čtou, takže tu jistá šance je.
Knihu Isla a šťastné konce od Stephanie Perkins mám jako takovou rezervu, kdyby mě nic nebavilo nebo kdybych náhodou měla ještě čas na něco dalšího. Poslední výzvou je totiž přečíst tři knihy. Už teď vím, že to nezvládnu, ale kdo ví?

Možná své čtecí rozhodnutí ještě změním podle toho, na co nakonec budu mít zítra náladu. Ale spíše si myslím, že se toho bude držet. Jak se mi v maratonu dařilo vám dám vědět v neděli. Nebo mě můžete sledovat na GoodReads, tam určitě budu aktualizovat co právě čtu.

Co na můj výběr říkáte? A budete se sami read-a-thonu účastnit? 

Opožděný edit aneb můj výsledek:
Z Cress jsem nakonec stihla v pátek přečíst 200 stránek, proto jsem v sobotu dočítala zbylých 416 stránek. Musím říct, že tohle čtení jsem si hrozně užila a šlo to neskutečně rychle!
Přečíst jsem stihla i komiks Mýty, to bylo 128 stránek. Jelikož šlo o komiks, měla jsem to přečtené fakt za chvilku. A splnila jsem tím jednu z výzev, to jsem ráda.
A bleskovou rychlostí jsem přečetla i Druhou stříbrnou knihu snů. Hádala jsem, že bych to za jeden den stihnout mohla, vlastně jen za pár hodin. A musím říct, že kdyby se všechno četlo tak dobře, jako tohle, nemusela bych být v takové depresi z toho, kolik knížek si nikdy nestihnu přečíst. Tohle dalo celkem 360 stránek.
No a protože mi Cress vyrazila dech, nakonec jsem se v sobotu pustila i do Winter. Prostě jsem se rozhodla už na ten překlad nečekat, protože bych se k tomu pak dostala bůh ví kdy. Přečetla jsem z knihy 50 stránek.
Jestli počítám dobře, stihla jsem v rámci maratonu přečíst 954 stránek. To není tak špatné, co říkáte? 

Komentáře

  1. Možná bych se mohla zúčastnit, ještě uvidím, ale v tomhle měsíci jsem ještě žádný read-a-thon neměla, takže by to teoreticky šlo. A ty jsi fakt hustá, že sis dala tolik cílů! :D Já čtu pomalu, takže vždycky za těch 24 hodin stihnu jen jednu knihu a druhou rozečtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se žádného read-a-thonu už dlouho neúčastnila, proto jsem se rozhodla do tohohle zapojit. :) Hele, ale já to pravděpodobně všechno nepřečtu. :D I když je pravda, že jsem přemýšlela nad tím, nakolik potřebuji spát a jestli bych vydržela ten jeden den bez spánku. :D Co se týče rychlosti čtení, tak u mě hodně záleží na tom, jak moc mě daná kniha chytne a jak moc snadno se to čte. :) A taky kolik má stránek, že jo. :D

      Vymazat
  2. Fuuh máš toho riadne, ale držím ti palce :)! Ako tak pozerám... mala by som sa aj ja zapojiť do read-a-thonu. Síce zajtra nemôžem, no určite si spravím súkromný :D. Som zvedavá ako sa ti bude páčiť Druhá strieborná kniha snov. Mám to podobne ako ty, pretože jednotku som tiež prečítala dávnejšie. Vlastne je možné, že tomu budú dva roky. Nechápem prečo som sa ešte nepustila do pokračovania, pretože jednotka ma nadchla, tak veľmi, až som ju zhltla behom jedného dňa :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ambiciózní. :D Ale vážně - nemyslím si, že bych to stihla všechno přečíst. A Cress budu snad jen dočítat, neplánuji ji za zítra přečíst celou, nejsem blázen. :D Ale uvidíme. :) Já jsem si První stříbrnou přečetla i docela brzo po vydání, si myslím. Takže to už ty dva roky budou. :) A já se na druhý díl těším, sama jsem ho ještě nečetla hlavně asi proto, že jsem čekala na třetí díl. :D Ale protože nevím, kdy přesně má vyjít, rozhodla jsem se už nečekat. :D :)

      Vymazat
  3. Jé, já bych se zapojila, jen kdybych neměla tolik práce a read-a-thon naplánovaný na celý příští týden. Ale držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ty si zase užij ten svůj týdenní maraton! :)

      Vymazat
  4. Až na ten komiks mám všechny tři kousky doma přečtené a musím říct – naprosto skvělý výběr! :) Měsíčni kroniky miluju a Cress je zatím nejlepší díl ze všech, Islu jsem četla loni v létě a bylo to tak strašně moc sladké a navíc ohromně vtipné (měla jsem vážně záchvaty smíchu), že se také okamžitě zařadila hned vedle Anny mezi mé oblíbence v tomto žánru, a Druhá stříbrná kniha snů mě bavila ještě víc než první díl (který byl už sám o sobě moc fajn) a hlavně na jednu snovou scénu vzpomínám dodnes, protože jsem z ní jako fanynka Sherlocka měla druhé Vánoce (až to budeš číst, pochopíš :D). Zkrátka ti skoro závidím, že budeš číst tak úžasné knížky, sama bych si je klidně dala všechny znova! :)) Já na tyhle jednodenní maratony upřímně moc nejsem, nevydržím číst tolik hodin "v kuse", ale zítra se rozhodně chci konečně pustit do Jiskry v popelu... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :D Cress byla boží, k Isle jsem se bohužel nedostala, ale určitě to brzo napravím. Jo, scéna se Sherlockem byla vtipná. :D Mě ale pobavil i ten Frodo. :D Ach, to chápu, sama bych si hrozně moc chtěla přečíst některé knihy znovu, ale času moc není, proto jsem ráda, když stíhám číst knihy nové. :) Tak ať se ti Jiskra líbí! Ta se mně osobně líbila hrozně moc. :)

      Vymazat
  5. Děkuji za účast a jak se ti nakonec vedlo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za organizaci téhle akce! :) Nakonec se mi vedlo lépe, než jsem čekala. :D Konkrétně jsem to konečně aktualizovala výše. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.