Přeskočit na hlavní obsah

Mé knižní přírůstky za letní měsíce

Konec srpna znamená konec letních měsíců a zároveň s tím i nové knižní přírůstky. Upřímně bych si už fakt měla začít psát, co mi kdy přibylo, protože si to absolutně nepamatuji, a pak to složitě doluji z hlavy. Je tak možné, že jsem na něco zapomněla. Vlastně je to hodně pravděpodobné. Ale nebudeme se zdržovat a půjdeme se na ty nové přírůstky podívat, co říkáte?

Hned na začátku června mi dorazila kniha Medvěd Wrr - Po přečtení zavřít od autorů Jaromír Štejnar a Michal Široký. Vydání téhle dětské knížečky jsem podpořila na HitHitu, protože jsem její tvorbu sledovala na Facebooku snad od samého začátku, medvěd Wrr mi přirostl k srdci, a tak jsem ji musela mít doma. Ty ilustrace jsou fakt krásné a příběh je takový pěkně knihomolský. Jestli máte doma nějakého drobka, určitě tuhle knihu doporučuji.

Faith Erin Hicks jsem objevila díky tomu, že s Rainbow Rowell spolupracuje na jejich společném komiksu. Chtěla jsem se proto seznámit s její tvorbou. Nejvíce mě zaujalo The Nameless City, no a jelikož chci více číst komiksy, rozhodla jsem se tomu dát šanci a pořídila jsem si to. Jak vidíte, mám doma už i druhý díl - The Stone Heart. Takže jak z toho logicky vyplývá - líbilo se mi to. Sice je to pro mladší čtenáře, ale sedne to i staršímu. Doporučuji a těším se na poslední díl!

And I Darken od Kiersten White patří k tomu nejlepšímu, co jsem letos četla. No a jelikož se blížilo datum vydání pokračování Now I Rise, rozhodla jsem se si to konečně pořídit i ve fyzické podobě. Upřímně se přiznám, že se mi líbí více ty americké obálky, ale v těch amerických vydáních je na BookDepository takový bordel, že by mi ty knihy neseděly k sobě. Tak jsem se musela těch krásných obálek vzdát. I když ty britské nejsou v reálu tak špatné. 

Také jsem rozšířila svou sbírku knih od Neila Gaimana! Pořídila jsem si Coraline, opět s krásnými ilustracemi od Chrise Riddella. Knihu jsem už i četla a bylo to fajn!
Koupila jsem si i American Gods, tohle vydání jsem totiž na BookDepository chytla skoro o polovinu levněji! Sice mě deptá ta nálepka tam, ale co se dá dělat. Jinak Americké bohy jsem už jednou zkoušela číst, kvůli nedostatku času jsem zvládla jen pár prvních kapitol, ale když už to mám doma, snad to konečně dočtu. Plus bych se chtěla mrknout na seriál, jop.

V návalu nadšení jsem si předobjednala antalogii Because You Love to Hate Me od třinácti různých autorů, na které spolupracovali s třinácti různými booktubery. S touhle knihou je to takové... složité. Dobrá půlka povídek je hodně špatná, nebo taková dost nijaká. Zbytek je už lepší, ale stále mě vyloženě nadchly jen dvě povídky. A třeba ty příspěvky booktuberů většinou za moc nestojí. Nicméně tohle vyjde i česky u CooBoo, tak si pak udělejte svůj vlastní názor.

The Inexplicable Logic of My Life od Bejnamina Alire Sáenze jsem si chtěla předobjednat, ale než jsem to stihla udělat, posunuli mi vydání a ta kniha najednou byla skladem. Tak jsem čekala na výhodnou cenu. A konečně jsem se dočkala! Tak je tahle krasavice už i moje!

Měla jsem hrozné dilema, jestli si to výroční vydání Harryho Pottera pořizovat. A pak jestli chci hardback, nebo paperback. No, poté jsem viděla pár fotek, zjistila jsem, jak krásná ta kolejní vydání jsou, na BD to navíc bylo s příjemnou slevou, tak jsem přestala váhat a své havraspárské vydání jsem si pořídila. A nelituji! Ta knížka je fakt krásná.

To by k anglickým knihám bylo vše! Teď knihy v češtině. První tu mám dva sci-fi kousky. Sci-fi moc nečtu, ale rozhodla jsem se to pomalu napravit.
Proto jsem si pořídila Problém tří těles od Liou Cch'-Sin, což je v zahraničí neskutečně oceňovaná kniha. Navíc mě lákalo i to, že jde o čínského autora. Hodně se na tohle těším a upřímně doufám, že se k tomu dostanu brzo!
Spící obři od Sylvaina Neuvela byla spontánní koupě, když jsem v Neoluxoru viděla knihu naživo. Tak prostě musela být moje. A koupě fakt nelituji, protože to bylo skvělé čtení.

Nové fantasy! Falešný polibek od Mary E. Pearson jsem měla v pdf na recenzi od CooBoo, ale jelikož se mi to moc líbilo, rozhodla jsem si knihu domů pořídit ve fyzické podobě. Navíc je fakt krásná!
A vyšel nový Mistborn od Brandona Sandersona, tak to jsem si musela doplnit sbírku.

Dva romány z výprodeje. Agnes od Hannah Kent jsem objevila v Levných knihách, což mi udělalo obrovskou radost. Tu knížku si chci už dlouho přečíst, když ji mám teď doma, snad se k ní konečně dostanu.
To samé platí i o Chtělo by to nový jména od NoViolet Bulawayo. Tu knížku si chci už strašně dlouho přečíst, takže mě potěšilo, když jsem ji objevila v odenovském výprodeji. Teď ji mám doma a snad se k ní brzy prokoušu.

A česká literatura! Tenhle semestr budu mít ze současné české literatury zkoušku, ke které musím mít nějakou četbu. Tak jsem se rozhodla si pár knih pořídit a zároveň tím české autory podpořit.
První tu mám Jezero od Biancy Bellové, to jsem už i četla a líbilo se mi to.
Dále Únava materiálu od Marka Šindelky. U téhle knihy jsem o pořízení přemýšlela už dlouho, tak jsem se rozhodla tomu dát konečně šanci.
Do tmy od Anny Bolavé snad všichni chválí, tak doufám, že to bude dobré.
A chtěla jsem i něco od Jiřího Hájíčka a nakonec jsem si vybrala Rybí krev

A ještě recenzní výtisky! Za Plamen v temnotě od Sabay Tahir moc děkuji nakladatelství Host! Byl to ještě lepší zážitek než Jiskra v popelu, tak se těšte!

V pdf jsem na recenzi získala i Sníh nebo popel od Sary Raasch. Za tuhle knížku moc děkuji nakladatelství CooBoo! Venku je už i kniha ve fyzické podobě, tak ji nezapomeňte omrknout! Je to moc příjemné YA fantasy.

A ještě jsem na recenzi získala tyhle krasavice! Ještě jednou moc děkuji společnosti Albatrosmedia!
Šest vran od Leigh Bardugo vydává nakladatelství Fragment a je to boží, boží, boží! Na Instagramu nakladatelství byla k vidění už i finální podoba, která je neskutečně nádherná. Ty černé stránky - ách! K dostání už za pár dní!
Jsem romantik, ale léčím se od Leah Konen vydalo nakladatelství Fragment a tohle byla strašně příjemná oddechovka. Doporučuji milovníkům romantických komedií.
Pax - Můj liščí přítel od Sary Pennypacker z nakladatelství Cpress mě teprve čeká, ale hrozně se na tuhle knihu pro děti těším!
No a Americké zápisky od Barbory Jiříčkové, které vydalo nakladatelství CooBoo, právě čtu. Názor bude brzo!

Jestli jsem na něco nezapomněla, mělo by to být k mým přírůstkům za poslední tři měsíce vše!

Četli jste některou z výše uvedených knih? Jak se vám líbila? Či se na něco z mých přírůstků chystáte? A co pěkného jste si v poslední době pořídili vy?

Komentáře

  1. Já bych asi britskou obálku And I Darken nezkousla, obličeje na obálkách knih moc nemusím :D A Because You Love To Hate Me jsem si pořídila taky! Jo, a nemůžu se dočkat Plamene temnoty, i když si z Jiskry už skoro nic nepamatuju :D Asi si někde najdu shrnutí děje, než budu číst dvojku...

    OdpovědětVymazat
  2. Je pár knih, na které se taky těším. Šest vran, Spící obři, a tak dále. Ale nejvíc asi na Plamen. Sice bych ho mohla už zkusit na recenzi, ale počkám si na vydání papírové knihy :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!